SDCC Fortress Maximus (Titans Return- SDCC exclusive, titan):


Nos... következzen a legnagyobb. 2013-ban, amikor Metroplex megjelent, a valaha készült legnagyobb hivatalos Transformersként reklámozták. Nos, Max (ha szólíthatom így) ugyanolyan magas, hiszen Plex alapos áttervezésével készült, ám sokkal "vaskosabb". Hatalmas darab, az ember külön köszön neki a lakásban. Én az San Diego Comic Con-ra kiadott exlkuzív verziót választottam, alapvetõen a festése és az ilyen kiadások értékállósága miatt, még ha most jobban is a pénztárcába kellett nyúlni miatta. A doboza is szebb, a figurát sem kell összerakni (a retail verzió egyik keze nincs felszerelve a dobozméret miatt), és a matricákat is gyárilag felragasztják (van rajta vagy 100 db). A festés is sokkal részletesebb ennél a verziónál, ami nagyon fontos, egy ennyire összetett felületekkel bíró figuránál (pl 19. kép)... persze még így is remek matéria egy kitbasher kezében... no meg drága is. Egy posztert is kapunk hozzá (2. kép- nagyítható), valamint egy hatalmas, 40 cm-es három részre szedhetõ kardot.

Az alt mód, ahogy a G1-ben is egy város / hadi támaszpont. Elég mondvacsinált dolog, persze ha playset-ként tekintünk rá, akkor a gyerekek nyilván imádják, hiszen remek alapja lehet a figurákkal való játéknak. Gyakorlatilag némi átalakítással elfektetjük a figurát és a végtagjait ílyen-olyan szögben beállítjuk. A fejnek ilyenkor egy külön tartórekesz nyílik a bázis mód közepén. Számos különbözõ rekesz nyitható a figurán, így tényleg bázisul szolgálhat a többi figurának, ezt számos ilyen-olyan kapcsolódási pont is támogatja. Emellett az "anyahajó mód" miatt kis mûanyag kerekei is vannak az alján. A legértelmesebb bázis módhoz (9. kép)a lábakat kinyithatjuk és felhajthatjuk, ám ehhez jól jött volna pár rögzítési pont, mert így elég labilis, viszont ez a mód nem is szerepel az instrukcióban.

Headmasterrõl van szó, sõt itt dupla headmasterrõl. Emissary... ööö... Spike a kis fejmester, melybõl Cerebros feje lesz, Cerebrosból pedig Max feje. Cerebros egy nagyobb deluxe méretû figura, annak mozgathatóságával. Benne kapott helyet a hangprocesszor is, mellyel Max beszél, mindenféle lövés hangokat hallat (közben a szeme is villog). Ehhez max mellkasán kell gombot nyomni, mely nyomán megszólal a fejben a hangszóró.Az SDCC verzió másik processzort kapott, mint a retail verziók. Ha a gombot nyomva tartjuk 5 másodpercig, akkor megszólal a jól ismert "Robots in Disguise" melódia.

És hát a robot mód... 3,9 kg tömeg, 60 cm magasság. A méretéhez képest remekül pózolható és stabil is. Erõs racsnikat kapott, de azért van az a póz, amikor ezt a súlyt nem tudják megtartani. Ezért nem kárhoztatom a tervezõket. Viszont némi boka-artikulációt kaphatott volna. A láb-ágyúk leszedhetõk és a kezébe adhatók, valamint számos egyéb módon is feltehetõk, de sajnos a tervezõk itt is elkövették azt a hibát, mint CW Shockwave esetében, miszerint az öntvény maga akadályozza sokszor a rögzítést. A mellkasban található ágyú szintén kiszedhetõ, és rögzíthetõ, mint ahogy az oldalsó láb ágyú is lehet leszedve valamiféle tank is, ha rátesszük a tetejére a mellkas ágyút, melyben a kis fejmester is helyet foglalhat. Szóval lehet variálni vele.

Összességében monumentális robot mód, és számomra nem túl értékes alt mód, nem is sokat lesz úgy látható nálam.

Alt mód: 2/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 2/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Box art:

SDCC faces:

Anyahajó... bázis... padlószõnyeg... stb mód:

Emissary Spike:

Cerebros:

Méretarány:

Max:

Nagyon kidolgozott felületek:

Ha a város nagyobb, mint a bolygó...:

A méret relatív:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Titans Return headmaster bemutatók:

Vissza