Sky Lynx (WFC Earthrise, commander):

Ahogy a Titan méretosztály esetében is mûködik, minden egyes WFC szériában kapunk egy commander méretû figurát is. Ez valamivel a korábbi leader méret fölött van (mely közben összement), az ára persze jóval fölé pozicionált. A Siege esetében Jetfire jókora figurája érkezett, az Earthrise esetében pedig Sky Lynx. A Combiner Wars szériában pár éve kaptunk egy Sky Lynx figurát, ám az kisebb és bénább... viszont kombinálható... szóval másik piac, más a varázsa.


A dobozba nem látunk be, azt kitölti a tetszetõs box art. Így a doboz belsejére nem adtak, az alkotóelemek sima kartonra kerültek rögzítésre. Azért van egy darab nyomtatott papír is benne, melyet böngészhetünk a hozzá csomagolt vörös "dekódolóval".


Sky Lynx érdekes karakter volt már a G1 idején is, hiszen nincs igazi robot módja. Van egy robot madár és egy robot hiúz. A kettõ kombinálódik egy négylábú szárnyas gólyává. :-) A madárnak van értelmezhetõ alt módja, egy space shuttle. A hiúz pedig ebben a kiadásban bázisként és kilövõ állásként is szolgál az ûrhajó számára mindenféle rámpákkal, melyek segítségével további Earthrise figurákkal kombinálhatjuk, sõt a fõ rámpa akár a hiúz mód alján is kinyitható.


A figura hatalmas, nehéz és minõségi. Jetfire esetében fõleg a karoknál volt egy kis anyagspórolás érzet (olyan a hangja, mint egy tusfürdõs flakonnak), itt errõl szó sincs. A kombinált mód akkora, hogy simán vannak kisebb kutyák is. Az ûrhajó (Magnificence) is teljes értékû, az alján kihajtható guruló kerekekkel, a raktér pedig nyitható, sõt akár plusz fegyver is csatlakoztatható az ott elhelyezett foglalatban. A madár mód nyak megoldása zseniális, egy csomó egymás mögé kötött ratchet-joint, ami nagyon komoly mozgathatóságot ad. A lábai stabilak, bár optikailag túl vékonyak, de ugye ilyennek kell lennie. A talapzathoz egy rugós mechanikával rögzül, mely nagyon stabil. Simán emelgethetjük az ûrhajónál fogva, pedig a hiúz a nehezebb. Mindkét állat mód szájához rögzíthetjük a figurához mellékelt kombinálható tûz-effekteket.


A különbözõ módok közötti átalakítás üdítõen könnyû, a figura kellõen masszív, a kidolgozottság optimális. Azt gondolom, hogy a gyûjtõi kötelezõ beszerzés mellett gyermekjátékként is megállja a helyét.

Alt mód (shuttle, base): 8/10
Alt mód festése: 9/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód (Sky, Lynx): 9/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Dobozban:

Shuttle méretarány:

Hiúz és madár:

CW verzióval:

Fellövés napnyugtakor...:

Micromesterekkel:

Két lábon:

CW verzió és Earthrise Optimus:

CW Sky Reign és Siege commander Jetfire:

WFC Earthrise bemutatók:

Vissza