Jetfire (WFC Siege, commander):


A WFC Siege szériában Jetfire is kapott új figurát, és ezzel egy új méretosztály is megjelent. Persze aki elég régen gyûjt, emlékszik korábbról commander class-ra, az azonban valahol a legion / legends és a deluxe közötti kisebb méret tartományban helyezkedett el.

A csomagolás már a nagyobb figurák kartonra rögzítõs megoldását követi, a titan class figurák vannak ezen a kevésbé szép, de praktikus módon rögzítve. Ehhez igazodva a dobozba sem láthatunk be a front részt a karakter ábrázolása foglalja el.

A figura robot módban van a dobozban, és bizony kibontáskor nem nyûgözött le. A méretéhez képest könnyû, a karok racsnijai pedig kb olyan hangot adtak, mintha egy szappanosdobozt kocogtatnék. Persze ok, miért is lenne egy ekkora figura tömör és hogy jön az össze a globális felmelegedéssel. Szóval túltettem magam.

A repülõ mód tökéletes. Szép nagy és pont olyan, amilyennek lennie kell. Számos kiegészítõt kapunk a figurához, melyekbõl egy remek fegyver tornyot kombinálhatunk a tetejére. Az összesen hat részbõl álló lövés effekt pedig akár a sugárhajtómûbõl is felcsaphat. Repülõ módban akár még azt is tudja (bár némileg kisebb méretben), mint a Fans Toys Phoenix-e.

Az átalakítása logikus, nem bonyolult, és egész jó megoldásokat is tartalmaz.

A robot mód szintén nagyon jól eltalált. Talán a mellkason a pilótafülke rész hosszú egy kicsit, de mindenképpen jobb, mint a Gen30-as leader verzió, melyrõl ordít, hogy Starcream-nak készült. A fix derékon kívül a pózolhatósága is rendben van, és változatosan fegyverezhetjük a számos kiegészítõvel. Ötletes, ahogy a battle-maszk a mellkaspanelben tárolható. A formavilága kellõen G1-es, de közben hozza a WFC Siege összetett felületeit is.

Összességében kiváló figura és remek fan service. A beszerzésével üzenhetünk a Hasbro-nak, hogy "srácok, ez a helyes irány". :-)

Alt mód: 7/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Fans Toys Phoenix:

Gen 30 leader:

Méretarány:

Battle mód:

Méretarány:

WFC Siege bemutatók:

Vissza