Galvatron (WFC Kingdom, leader):

A '86-os rajzfilm 35. évfordulója eléggé meghatározza a klasszikus figura kiadást. Vicces, hogy a figurák egy része érkezik csak a dedikált Studio Series '86 vonalban, a másik része viszont a WFC részeként jön. Így járt Cyclonus mellett Galvatron is, míg pl Scourge, vagy éppen Hot Rod SS'86 kiadvány. Nem unatkozunk.
Az alt mód egy állványos lézerágyú, '86-ban kisgyerekként sem értettem, hogy ez miért jó. Nagyobbat lõ így, mintha a karján van ugyanaz az ágyú? Pontosabb? No mindegy, ha G1 akkor ilyennek kell lennie és a figura ezt szépen vissza is adja. Sokkal jobb, mint a pár évvel ezelõtti TR változat. Az ágyú csövébe blast effekt kerülhet, és akár a láncos Matrix-ot is rögzíthetjük rá, ahogy a két fegyverét is. Amúgy a két fegyver a Unicrontól kapott "Revenge" ûrhajó formavilágát adja vissza. Persze akkor lehetne már lila, de ez olyan Hasbro-s, tök jó, de még csak véletlenül sem tökéletes. Persze legalább valami kb méretarányos lehet Haslab Unicronhoz.
Az átalakításhoz elég alaposan meg kell forgatni, de ez az ára annak, hogy mindkét mód elég show accurate. Jó volt átalakítani, csodálkoztam is, mert az ilyen figuráknál általában nehéz rögzíteni az egyes kapcsolódási pontokat, de itt könnyû volt. Egészen az utolsóig, szóval végül nem csalódtam, megvolt a szívás is.
A robot mód nagyon rendben van. Az etalonnak számító FT Galvatron mellett is látszik, hogy milyen szépen visszaadja a karaktert. Elvileg az összes példányt rosszul szerelték össze, a váll elemek fordítva vannak. Szét is lehet mûteni, de átfordítva is jól mûködik. Így elõl vannak a csavarok, de nem zavaró. Elvileg az USÁ-ban már találtak nem hibás darabokat is. Nagyon jól mutat a filmbeli társaival, stabil, súlyos és remekül pózolható. Mindenképpen megéri megszerezni, tulajdonképpen a leg-Galvatronabb hivatalos Galvatron figura, ami valaha megjelent.

Alt mód: 8/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 5/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

TR verzióval:

Coronation? Bad comedy!

Unicron commando:

Fõnök, ebbe nem fogunk mind beférni...:

G1 Megatron: vajon mit hoz számomra a jövõ...?

Galvatronok (TR, Fans Toys):

Korábbi WFC Kingdom bemutatók:

Vissza