fejlec

Elérhetőség


Vásárosdombói Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

7362 Vásárosdombó
Szabadság tér 16.

Tel.: 72/553-013
Fax: 72/453-304

E-mail: vdombo.iskola@gmail.com

Dombó kupa

Iskolánk a Nemzeti tehetség Program NTP-SV-14 kategóriában „Labdarúgó és floorball tornák szervezése a vásárosdombói körzetben” pályázatával 777.000.- támogatást nyert.

A pályázati programunk fő célja, ezekkel a rendezvényekkel (házibajnokság+meghívásos torna), hogy megismertessük, megszerettessük a gyerekekkel a futballt és a floorballt, versenyhelyzetet teremtsünk a környékbeli iskolák között, ezáltal nem csak a legjobban teljesítőket jutalmazzuk, hanem igyekszünk a tehetséges gyerekeket további fejlődésük érdekében a sport irányába terelni. Településünkön Labdarúgó szakosztályt működtető utánpótlás sport egyesület működik, ahol a kiválasztott és az edzéseken részt vevő gyerekek további versenyeken vehetnek részt akár az ország távolabbi részein is (Bozsik program). Floorball sportágban Dombóváron van lehetőség az ügyesebb gyerekek számára további versenyeken részt venni és rendszeresen látogatni az edzéseket.

A program maximálisan elérte célját,hiszen míg a térségben hagyományosan nagy sikernek örvendő (és mindenütt jól megszervezett tornák igazolják) labdarúgó bajnokság továbbra is a legnépszerűbb a gyerekek között - már-már baráti hangulatban és légkörben zajlanak a mérkőzések,de ezek a gyerekek egyformán tudnak örülni a mások sikereinek is,igazolva a sport mérhetetlen közösségformáló erejét.
A floorball mint új játék nagy sikert aratott a gyerekek és kísérőik körében,túlzás nélkül állítható hogy megszerették mindannyian és gyors,pörgős,sok gólt és látványos elemeket,megoldásokat tartalmazó csapatjátékot.Bizton állítható hogy lesz folytatása és igényelni is fogják a tanulók hogy időről időre foglalkozhassanak és fejlődhessenek játék közben.
Emellett természetesen örömteli tény hogy a meglévő barátságok erősítése mellett új kapcsolatok is kialakultak mind az alsós mind a felsős diákok között.

Fényképek