fejlec

Elérhetőség


Vásárosdombói Általános Iskola és
Alapfokú Művészeti Iskola

7362 Vásárosdombó
Szabadság tér 16.

Tel.: 72/553-013
Fax: 72/453-304

E-mail: vdombo.iskola@gmail.com

„Mindannyian mások vagyunk” pályázat

 

A Nemzeti Tehetség Program keretében megvalósítottunk a tanév során egy olyan foglalkozássorozatot, ahol fejlesztettük a tanulók tehetségét a képzőművészet, a zene, a dráma, a mindennapi életszervezés területén. A programok során a tanulók nagyon sok új élményhez jutottak, melyek a tanulási folyamat során is éreztették pozitív hatásukat.
A heti szinten megvalósuló éves projekt végén kiállítást szerveztünk a különböző területekhez kapcsolódó elkészült alkotások bemutatásával. A képzőművészeti foglalkozások során kreatív alkotások születtek. A zenélés, éneklés észrevétlenül tökéletesítette számos képességüket. A néptánc, népi játékok során a közös énekléssel, mondókázással járó játékok által megtanultak alkalmazkodni egymáshoz. A játékos sportversenyek, trambulin, mászófal, különböző sporteszközök használata örömet és sikerélményt nyújtott.
A Bikali Élménybirtokon tettünk látogatást a pályázat keretében, ahol az óvárosban betekintést nyerhettek a gyerekek a középkori mesterek műhelyeibe, részt vehettek apródképző foglalkozáson. Kézműves foglalkozás keretében kipróbálhatták az agyagozást, mindenki készíthetett magának agyagtárgyat, melyet hazaindulás előtt meg is kapott. A birtok színészeinek előadásában megelevenedett a Császár új ruhája című mesejáték. Az ebédet középkori hangulatban, a lovagterem ebédlőjében fogyasztottuk el. Hatalmas élmény volt mindenki számára ez a kirándulás.
A programok költségeit a Nemzeti Tehetség Program pályázatából fedeztük.