



















|
Hozzávalók:
65-70 dkg fagyasztott tonhal,
1 citrom,
2 evõkanál finomliszt,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
ízlés szerint só,
a tálaláshoz 2 evõkanál olajbogyó.
5 dkg nagyon vékony szeletekre vágott baconszalonna,
a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa,
|
 |
A fagyasztott halat felolvasztjuk. Közben a citromot megmossuk, majd
félbevágjuk. Az egyik felet vékony karikákra szeleteljük, a másik felének héját
lereszeljük, illetve a levét kicsavarjuk. A lisztet összekeverjük a
pirospaprikával. A baconszalonnát kis darabokra vágjuk. A felengedett halat
féltenyérnyi darabokra szétszedjük, vagy felszeleteljük. Egy kis tepsit az
olajjal kikenünk, és a morzsával beszórjuk. A halszeleteket citromlével
meglocsoljuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd jól megsózzuk. Ezután nedvesen
beleforgatjuk a paprikás lisztbe, és szorosan egymás mellett elhelyezzük a
tepsiben. Betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és elõmelegített forró sütõbe
toljuk. A lángot közepesre mérsékeljük, és kb. 20 percig sütjük. Vigyázat, a
hal nagyon gyorsan megsül, ezért ne hagyjuk magára! Tálaláskor minden
halszeletre egy citromkarikát és néhány szem olajbogyót teszünk (ez utóbbi el
is hagyható). Körete tetszés szerint burgonyapüré, párolt petrezselymes rizs
vagy sült burgonya, de a legfinomabb hozzá a sült burgonyapüré.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|