WebFazek Haletel Tonhallal töltött paprika
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
400 g tonhal,
200 g burgonya,
2 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
200 g cukkini,
2,5 dl tej,
1 dl bor,
4 húsos paprika,
2 kanál reszelt sajt,
zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem,
olaj, só, bors.

Elkeszites
3 kanál olajon megfonnyasztjuk az egyik megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kis darabokra vágott halat, és a meghámozott, felkockázott burgonyát, hozzáöntjük a bort és a tejet, majd fedõ alatt kis lángon 50 percig fõzzük. Közben apróra vágjuk a maradék hagymát, és egy kanál olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, 5 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikákat egyenként alufóliába csomagoljuk, majd 200 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük. Miután kibontottuk a fóliából, hosszában félbevágjuk, kivágjuk a magházukat és az ereket. A halas-burgonyás és a cukkinis keveréket az áttört fokhagymával, a finomra vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal, egy csipet õrölt borssal pépesre turmixoljuk. A masszát a félbevágott paprikákba halmozzuk, és olajjal kikent tûzálló tálba sorakoztatjuk, a tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert, apróra vágott petrezselyemmel. Olajjal meglocsoljuk, 190 fokra elõmelegített sütõben 15 percig sütjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997