



















|
Hozzávalók (4 személyre):
400 g tonhal,
200 g burgonya,
2 vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
200 g cukkini,
2,5 dl tej,
1 dl bor,
4 húsos paprika,
2 kanál reszelt sajt,
zsemlemorzsa,
1 csokor petrezselyem,
olaj, só, bors.
|
 |
3 kanál olajon megfonnyasztjuk az egyik megtisztított, apróra vágott
vöröshagymát, hozzáadjuk a kis darabokra vágott halat, és a meghámozott,
felkockázott burgonyát, hozzáöntjük a bort és a tejet, majd fedõ alatt kis
lángon 50 percig fõzzük. Közben apróra vágjuk a maradék hagymát, és egy kanál
olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit, 5 percig
pároljuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikákat egyenként alufóliába csomagoljuk,
majd 200 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük. Miután kibontottuk a
fóliából, hosszában félbevágjuk, kivágjuk a magházukat és az ereket. A
halas-burgonyás és a cukkinis keveréket az áttört fokhagymával, a finomra
vágott petrezselyemmel, a reszelt sajttal, egy csipet õrölt borssal pépesre
turmixoljuk. A masszát a félbevágott paprikákba halmozzuk, és olajjal kikent
tûzálló tálba sorakoztatjuk, a tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával elkevert,
apróra vágott petrezselyemmel. Olajjal meglocsoljuk, 190 fokra elõmelegített
sütõben 15 percig sütjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|