WebFazek Haletel Tonhal babbal
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (4 személyre):
500 g tonhal,
250 g nagy szemû fehérbab,
250 g paradicsom,
2 kis kanál kurkuma,
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
kapor, turbolya,
1 dl száraz fehérbor,
50 g liszt,
olaj, só.

Elkeszites
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet. Megsózzuk, majd erõs lángon 10 percig fõzzük, közben hozzáöntünk 1 dl bort. A halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat itatóspapírral leitatjuk.) Megsózzuk és tûzálló tálba fektetjük a halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfõzött, lecsöpögtetett babot és a paradicsommártást. 20 percre 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, majd forrón tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997