



















|
Hozzávalók (4 személyre):
500 g tonhal,
250 g nagy szemû fehérbab,
250 g paradicsom,
2 kis kanál kurkuma,
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
kapor, turbolya,
1 dl száraz fehérbor,
50 g liszt,
olaj, só.
|
 |
A halszeleteket megmossuk és szárazra töröljük. A megtisztított, zúzott
fokhagymát 3 kanál olajon megfuttatjuk, majd kivesszük az olajból. A
meghámozott, kimagozott, kockákra vágott paradicsomhoz hozzáadjuk a kurkumát, a
szétmorzsolt babérlevelet, egy késhegynyi turbolyát és egy kanál kaporlevelet.
Megsózzuk, majd erõs lángon 10 percig fõzzük, közben hozzáöntünk 1 dl bort. A
halszeleteket lisztbe mártjuk, és forró olajban megsütjük. (A felesleges olajat
itatóspapírral leitatjuk.) Megsózzuk és tûzálló tálba fektetjük a
halszeleteket, ráöntjük az enyhén sós vízben megfõzött, lecsöpögtetett babot és
a paradicsommártást. 20 percre 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, majd
forrón tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|