WebFazek Haletel Citromos tonhal
Paprikás tonhal tepsiben
Halászlé
Gombás tonhal
Citromos tonhal
Töltött pontyfilé
Tonhal zöldségágyon
Tonhal babbal
Töltött tintahal
Tonhallal töltött paprika
Kelkáposztás hal
Lazacszeletek roston
Süllő egészben sütve
Fogasszeletek jó asszony módra
Süllőszeletek rántva
Fogasszeletek firenzei módra
Harcsaszeletek roston
Harcsaszeletek molnárné módra
Pisztráng mandulával sütve
Töltött csuka
Keszeg sütve
Rácponty
Ponty Orly-i módra
Rákpörkölt
Törpeharcsa Gyurci módra
Szakállasi csukapörkölt
Szakállasi törpeharcsa paprikás
Halfilé balkáni zöldségekkel
Spanyol pisztráng
Ági narancsos harcsája
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott tonhal (vagy
     egyéb, szálka nélküli tengeri hal),
1 citrom leve,
a citrom reszelt héja,
1 tojás,
1 dl sör,
3-4 evõkanál liszt,
1/2 mokkáskanál õrölt gyömbér,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A halat szobahõmérsékleten hagyjuk felengedni, majd ujjnyi csíkokra vágjuk. Mindkét felét megsózzuk, és lisztbe mártva félretesszük. A tojást habosra verjük a sörrel és a citromlével. Beleszórjuk a citromhéjat, a gyömbért, a borsot és a sót, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felét. Ezután 2 evõkanál olajat is hozzákeverünk, végül annyi lisztet teszünk bele, hogy a szokásos palacsintatésztánál kissé sûrûbb legyen. Háromujjnyi olajat forrósítunk. A lisztes halcsíkokat egyenként belemártogatjuk a tésztába, és rögtön beletesszük a forró olajba. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük, majd papírtörülközõn leitatjuk róla a felesleges olajat. Citromkarikákkal és a megmaradt, rászórt petrezselyemzölddel tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyaköret illik hozzá, de a tartármártásról se felejtkezzünk el.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997