



















|
Hozzávalók:
40 dkg fagyasztott tonhal (vagy egyéb, szálka nélküli tengeri hal),
1 citrom leve,
a citrom reszelt héja,
1 tojás,
1 dl sör,
3-4 evõkanál liszt,
1/2 mokkáskanál õrölt gyömbér,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors,
olaj a sütéshez.
|
 |
A halat szobahõmérsékleten hagyjuk felengedni, majd ujjnyi csíkokra vágjuk.
Mindkét felét megsózzuk, és lisztbe mártva félretesszük. A tojást habosra
verjük a sörrel és a citromlével. Beleszórjuk a citromhéjat, a gyömbért, a
borsot és a sót, valamint a megmosott és apróra vágott petrezselyemzöld felét.
Ezután 2 evõkanál olajat is hozzákeverünk, végül annyi lisztet teszünk bele,
hogy a szokásos palacsintatésztánál kissé sûrûbb legyen. Háromujjnyi olajat
forrósítunk. A lisztes halcsíkokat egyenként belemártogatjuk a tésztába, és
rögtön beletesszük a forró olajba. Mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük,
majd papírtörülközõn leitatjuk róla a felesleges olajat. Citromkarikákkal és a
megmaradt, rászórt petrezselyemzölddel tálaljuk. Párolt rizs vagy burgonyaköret
illik hozzá, de a tartármártásról se felejtkezzünk el.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|