Főmenü:
Nem csak Hölgyeknek
Hozzávalók:
Elkészítés:
A pontyot megtisztítjuk, majd kifilézzük és felszeleteljük. A csontokat, a fejet és a farkat egy lábosba tesszük, sózzuk, majd felengedjük vízzel, és kb. egy órát főzzük. Ezután leszűrjük, és félretesszük. Eközben a halszeleteket lisztbe forgatjuk, olajon mindkét felüket megsütjük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a felaprózott hagymát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és puhára pároljuk. Közben pirospaprikát szórunk rá, és hozzáadjuk a halalaplevet. Miután felforrt, behabarjuk egy tejfölös rántással, majd az egészet a sült halakra öntjük. Így tovább pároljuk még egy darabig. Végül ízlés szerint galuskával vagy csuszatésztával kínáljuk.