Minőség és Garancia !

logo

buy carAutó átírás menete

Az autó megvásárlását követően a legfontosabb lépés a frissen vásárolt gépjárművünkre kötni egy kötelező biztosítást, akár online vagy helyileg valamelyik alkusz cégnél illetve biztosítási irodában. Ennek legegyszerűbb megkötési mondja az online megkötés, mert így tájékozódhat az összes cég ajánlatáról és bizton választhatja ki az önnek leginkább megfelelő biztosító társaság ajánlatát! Az nr1biztositas.hu online biztosítási weboldalon kiszámolhatja maga a kalkulátor segítségével saját kötelezőjének összegét.  A kötelező biztosítás mindig az adás-vételi megkötésének napjától szól, a rendszer ettől a dátumtól számolja ki a biztosítás összegét. A tévhittel ellentétben a kötelező biztosítás mindig az új tulaj, üzembentartó nevére kell, hogy szóljon az adás-vétel pillanatától, tehát amikor megkötetett a szerződés akkor már nekünk rendelkezni kell felelősség biztosítással az adott járműre és az előző tulaj biztosítása nem biztosít minket.

Ha megvagyunk a biztosítással, akkor abban az esetben a következő lépés az eredetiségvizsgálat. Az eredetiségvizsgálatot elvégezni kötelező minden tulajdonjog változásakor. 2010. április 1-től az állami szabályzás miatt a mobil eredetiségvizsgálatot eltörölték országos szinten. Minden gépjármű eredetének vizsgálata innentől kezdve fix telephelyeken történik. A lakó helyéhez közel érdemes elvégeztetni az eredetiségvizsgálati eljárást, ami 30-40 percet vesz igénybe. Ezen az eljáráson az autó egyedi azonosítóit ellenőrzik a, szakemberek ezek a következők: alvázszám, motorszám, típus tábla és az egyéb rejtett azonosítók. Rögzítik a látottakat illetve kiállítják az eljárás végén az igazolást. Ez az igazolás elegendő ahhoz, mi leendő autó tulajok az okmányirodán átírhassuk autónkat.

Az okmányirodába a következő papírokkal kell érkezni: adás-vételiszerződés (eredeti példány), biztosítási kötvény vagy ajánlat, forgalmi engedély, törzskönyv és az eredtiségvizsgálat során kiállított igazolás szükséges alap esetben ahhoz, hogy átírható legyen a nevűnkre a gépjármű. Jelzem, ezek a papírok minden esetben ott kell, hogy legyenek az átírásnál. Persze mindig vannak kivételek ilyen, ha autókereskedőtől vásárolunk autót, mert akkor elő fordulhat, hogy az autó nem rendelkezik törzskönyvvel, vagy ha hitelre vásárolta az előző tulaj az autót, akkor minden esetben kell, hogy az átíráshoz vigyük az úgynevezett opciótörlő papírt is, mert anélkül nem lehet átírni az autót. Továbbá szűkség lehet még egyéb eljárások során készült papírokra is. Elméletileg, ha mindent jól csináltunk, akkor át tudjuk ebben a sorrendben írni gépjárművünket. A sorrend fontos.

Ha ön budapesti lakos, akkor az átírás ügyintézéssel megbízhat minket és leveheti a válláról ezt a terhet. Bízza ránk ügyeit. Segítünk az eredetiségvizsgálat elvégzésében, megkötjük a biztosítását illetve egy napos határidővel átíratjuk autóját az ön nevére és megkíméli magát eme tortúrától. Tőlünk megkapja az új forgalmi engedélyét és 2 hét múlva a törzskönyv érkezik a postán tértivevényes levél formájában.

Hívja az alábbi képen látható telefonszámot MOST!

line

Átírás költségei

Itt tájékozódhat részleteiben a közigazgatási eljárás során fizetendő díjakról. Az eredetiségvizsgálati díjjaktól egészen a 2010-es átírási díjak -ig. Megtudhatja az rendszámok illetve egyéb eljárások díjait is.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat...

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek