Minőség és Garancia !

logo

Hírek az autózás világából! Minden ami átírás!

Folyamatosan frissülő hírek az autózás világából. Hírek az eredetvizsga és az átírás illetve okmányirodai ügyintézések mindennapi megpróbáltató világából. Nálunk minden kérdésére aktuális választ kap. Segítünk elkalauzolni a kötelező biztosítás és casco rejtelmes világába is! Olvassa híreinket és biztosan nem fogja önt meglepetés érni ügyeinek intézése közben. Legyen napra kész!

Külfölről behozott használt gépjármű honosítása!
Mindent megtudhat a honosítási eljárásról. Mik a lépések, milyen folyamatok vannak. Az árakat illetve költségeket is kitudja számítani.
Részletekért kattintson ide

 

E rendszámról minden, amit tudni érdemes!
Minden egy helyen! Kik és miért jogosultak, hogyan és milyen feltétellel igényelhető E rendszám. Milyen járműre szerelhető fel illetve mennyi az ára.
Részletekért kattintson ide

 

Z rendszámról minden, amit tudni érdemes!
Minden egy helyen! Kik és miért jogosultak, hogyan és milyen feltétellel igényelhető Z rendszám. Hogyan igényelheti magyar illetve külföldi állampolgár illetve külföldi cég.
Részletekért kattintson ide

 

P rendszámról minden, amit tudni érdemes!
Minden egy helyen! Kik és miért jogosultak, hogyan és milyen feltétellel igényelhető P rendszám. Milyen átverések vannak, hogyan válhatunk áldozattá, ha másodkézből vásárolunk P rendszámot.
Részletekért kattintson ide

 

Nincs ellenszer az össznépi óratekerés ellen!
A hatóság nem tudja felvenni a kesztyűt a killóméter óra tekerők ellen! A szabályzás nem hozta be a hozzáfűzött reményeket!
Részletekért kattintson ide

 

Gépjármű illeték változás 2014!
Az illetéktörvény gépjármű vagyonszerzésre vonatkozó területi hatályával kapcsolatos változás 2014. január 1-jétől!
Részletekért kattintson ide

 

Budapesti közlekedési lámpákat áthangolják!
Egy-két hónapon belül áthangolják a budapesti közlekedési lámpákat, hogy folyamatosabb legyen az autóforgalom - mondta Tarlós István főpolgármester.
Részletekért kattintson ide

 

Új jogszabályok érvényesek augusztus 1-jétől a műszaki vizsgán!
Félmilliós bírság, ha átmegy a műszakin az alkalmatlan autó, új szabályok augusztus 1-jétől kemény bírságot kapnak azok a műszaki vizsgaállomások, amelyek átengedik az alkalmatlan autókat.
Részletekért kattintson ide

 

Új adásvételi szerződési iratminta érvényes 2013.02.01-től
Új jogszabály készült, amely ismét megnehezíti az autósok mindennapját és borsot tör az orruk alá. Itt egy újabb jogszabály módosítás amin lehet bosszankodni! Változott ismét az adásvételi szerződések tartalmi elemei.
Részletekért kattintson ide

 

Törvény készül a külföldi szabálysértők ellen
Új törvény készül, amely a külföldön elkövetett közlekedési jogsértések szankcionálását segítené. A terv szerint a korábbinál egyszerűbben kaphatnak adatokat egymástól más országok rendőrségei.
Részletekért kattintson ide

 

Tájékoztató baleseti adóról
A baleseti adó, egy 2012-től újonnan bevezetésre kerülő adónem, amelyet 2011. november 21-én fogadott el az Országgyűlés.
Az adót minden gépjármű üzembentartónak meg kell fizetnie függetlenül attól, hogy korábban okozott már balesetet vagy sem.
Részletekért kattintson ide

 

Januártól bekerül a nyílvántartásba a jármű kilóméteróra állása
2012. január 1-jétől a járműnyilvántartásban rögzítik a jármű által futott kilométer adatot is, valamint a km-óraállás rögzítésének időpontját.
Részletekért kattintson ide

 

Rugalmasabb, de drágább lesz a műszaki vizsga!
Ideiglenes rendszámot kapnak a versenyautók, részecskeszűrővel mehetnek külföldre a régebbi buszok, és némileg rugalmasabb lesz a vizsga határidejének kezelése is. Hamarosan jelentősen drágulhat a műszaki vizsga is, a motorkerékpároké például a háromszorosára nőhet.
Részletekért kattintson ide

 

Újabb csapás az autósokra: lecseréltetné a rendszámokat a kormány
Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szaktárca erre az Európai Bizottságnak küldött decemberi jelentésében tett ígéretet: a tervek szerint a cseréből befolyó illeték idén 12 milliárd forintot tehet ki.
Részletekért kattintson ide

 

Drágul jövőre az autózás hatalmas mértékben!
Dupla átírási illeték, emelkedő gázolaj-adó, növekvő cégautóadó, extra balesetokozási adó. Annyi a sarc, hogy már rá se fér egy söralátétre.
Részletekért kattintson ide

 

Külföldi autósok is büntethetők lesznek!
Egyszerűsíti az EU a külföldön közúton szabálytalankodók azonosítását. A járművezetők az elkövetés országának büntetési tételeit kapják.
Részletekért kattintson ide

 

Sok mozgáskorlátozott jár luxusautóval!
Egy felmérés szerint minden negyedik mozgássérült-igazolvánnyal parkoló jármű luxusautó Budapesten.
Részletekért kattintson ide

 

Újra lehet hitelre vásárolni autót?!
Összes fiókjában elérhetővé teszi a gépjármű-finanszírozási tevékenységét a K&H. A bank bízik a gépjárműpiac fellendülésében.
Részletekért kattintson ide

 

Lázár János megint rosszul választott autót?
Nem kell messzire visszanyúlni az időben, tán ezért is emlékeznek még sokan a nagy port felvert, lézerblokkolós Audi S8-ra, melyet annak idején havi 600 ezer forintért bérelt Lázár János, a Fidesz agilis frakcióvezetője.
Részletekért kattintson ide

 

Megúszható a kerékbilincs!
Egy, már 2010. január 1-jétől hatályban lévő jogszabály szerint megúszhatja  a kerékbilincselést és az azzal járó tetemes kiadást és bosszúságot az autós, amennyiben megfizeti az egyszeri regisztrációs díjat.
Részletekért kattintson ide

 

Enyhítenének a gázautózás szabályain!
A Prímagáz enyhítené a gázüzemű autók parkolóházi behajtását tiltó rendeletet. Szerintük egyáltalán nem veszélyesebb az ilyen gázüzemű jármű, mint a benzinnel üzemelő társai így ideje lenne az elavult szabályokon frissíteni.
Részletekért kattintson ide

 

Biztosítási "feketelista" a pénzcentrum.hu nem reprezentatív felmérése alapján!
Az oldal olvasói szavazása azt vizsgálta, hogy melyek azok a biztosító társaságok, amelyekkel akkor sem kötnénk kötelező gépjármű-felelősség biztosítási szerződést, ha azok adják a legolcsóbb ajánlatot.
Részletekért kattintson ide

 

A kövéreknek veszélyesebb autózni!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) legutolsó jelentése szerint baleset következtében világszerte évente egymilliónál több ember hal meg az utakon.
Részletekért kattintson ide

 

A 2010. év eleji eredetiségvizsgálatok harmadát már visszafizették!
A 2010. év elején elvégzett eredetiségvizsgálatok díjának harmadát már visszafizették az autótulajdonosoknak - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság.
Részletekért kattintson ide

 

A 2011-es évre vonatkozó fedezetlenségi díjak megjelentek!
A kötelező biztosító társaságok tarifahirdetésével egyidőben a Magyar Biztosító Szövetséges (MABISZ) is közzétette a 2011. évi fedezetlenségi díjak mértékét, amelyek a 2010. évhez képest az alábbiakban módosultak.
Részletekért kattintson ide

 

Vége az olcsó kötelező biztosításoknak jövőre!
A hírek szerint, várhatóan az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány volt az utolsó, ami ilyen olcsó volt. Várhatóan a 2011-es évben inkább stagnálásra, vagy kismértékű díjemelkedésre kell berendezkednie minden érintettnek, aki idén a kampányban nem akart vagy nem tudott váltani olcsóbb kötelező biztosításra.
Részletekért kattintson ide

 

Nem árt tudnunk, egyáltalán válthatunk-e novemberben kötelező biztosítást!
Várhatóan az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási kampány lesz minden idők legnagyobb számú kötelező váltását hozó kampánya, de nem árt tudnunk, egyáltalán válthatunk-e novemberben.
Részletekért kattintson ide

 

A kormány egyelőre nem törli el a regisztrációs adót
Nincs mód a jelenlegi költségvetési helyzetben a regisztrációs adó eltörlésére - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A szakmai szervezetek azonban sokat várnak a várhatóan ősszel kezdődő, a kormánnyal az autók körüli adózás átalakításáról kezdődő egyeztetéstől.
Részletekért kattintson ide

 

Hasznos hivatalos tanácsok használt autó vásárlás elött
Ne csak azt nézzük, milyen állapotban van a kiszemelt használt autó, de ellenőrizzük nem terheli-e tartozás a járművet - figyelmeztet a fogyasztóvédelmi felügyelet.
Részletekért kattintson ide

 

Kötelező biztosítás felmondása 2011
2011. Január 1-jétől megváltozik a gépjárművek biztosítási rendszere és ennek értelmében a kötelező biztosítás felmondásának rendszerében is gyökeres változások lépnek életbe a jővő évtőtől!
Részletekért kattintson ide!

 

Változik a gépjárművek eladása
2010. Július 1-jétől megváltozik a gépjárművek átírásával és eladásának bejelentésével kapcsolatos okmányirodai ügyintézés. Új adásvételi, illetve üzemben tartói szerződés szükséges.
Részletekért kattintson ide!

 

Változik a kötelező biztosítás 2011. január 1-től - sokan válthatnak
Járművek besorolásának alapja megváltozik. A jövő év elejétől a biztosítás alapját nem a ccm határozza meg hanem a lóerő.
Részletekért kattintson ide!

 

Nem tudni, mikortól örülhetnek az autósok a luxusadó eltörlésének!
A gépjármű-kereskedők szerint a vagyonadó eltörlésével felpöröghet a használtautó-piac, ráadásul többen megmenekülnek az aránytalan kötelezettségektől.

Részletekért kattintson ide!

 

 

 

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre friss hírekért!

Név:
E-mail: