Minőség és Garancia !

logo

Az 2010. év eleji eredetiségvizsgálatok harmadát már visszafizették!

Az 2010. év elején elvégzett eredetiségvizsgálatok díjának harmadát már visszafizették az autótulajdonosoknak - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság. Az NKH közleményében kiemelte: 29.303 eredetiségvizsgálatot végeztek el a januártól február közepéig tartó időszakban, amelyből május 19-ig 11.024 esetben nyújtottak be visszaigénylési kérelmet az autótulajdonosok.

A 11 ezer beérkezett kérelemből 10.119 kérelmet talált a hatóság jogosnak, ténylegesen 9.774 visszaigénylést fizettek ki.

A több mint 29 ezer elvégzett eredetiségvizsgálatból 1.053-at használtak fel autótulajdonosok az okmányirodákban.

Szollár Domonkos volt kormányszóvivő korábban közölte: a díjak visszatérítésére azért van szükség, mert egy január elsejével életbe lépett jogszabály kötelezővé tette a 2006 előtt forgalomba helyezett autóknál az eredetiségvizsgálat elvégzését a műszaki vizsgával együtt, azonban a sok panasz miatt a kormány februárban úgy döntött: csak akkor kötelező ismét az eredetiségvizsgálat, ha a járművet értékesítik.

Forrás: eredetiseg-vizsgalat.hu

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek