Minőség és Garancia !

logo

Változik a gépjárművek eladása

A sajtcédula és a régi adás-vételi minta már nem lesz elég!

Változik a járművek adás-vétele is: 2010. július 1-jétől ugyanis a tulajdonjog-változás bejegyzése a közúti közlekedési nyilvántartás járműnyilvántartásába csak teljes bizonyító erejű magánokirat alapján lehetséges, egy tavaly decemberi kormányhatározat alapján. Ez azt jelenti, hogy a jövőben meghatározott adatokat kell tartalmaznia a szerződésnek.

A kötelező tartalmi elemek hiányában nem lehet átvezeti a változásokat a járműnyilvántartásba, nem lehet kiadni az új törzskönyvet, illetve az új forgalmi engedélyt. Ha hiányzik az okirat (adás-vételi szerződés), akkor az okmányirodai eljárás során a hatóság a nyilvántartásba történő bejegyzést elutasítja, egyben felszólítja az ügyfelet az e rendeletben meghatározott tartalmi követelményeknek megfelelő magánokirat (adás-vételi szerződés) benyújtására, valamint felhívja az ügyfél figyelmét a késedelmes bejelentés esetleges következményeire. A júliustól érvényes előírásoknak megfelelő szerződésminták weboldalunkon megtalálhatóak.

 

Jármű ügyintézéshez letölthető szerződés minták: új tulajdonos bejegyzéséhez, üzembentartói adat változásához:

 

További lényeges változás, hogy az eladónak kötelezettséget kell vállalni arra, hogy a jármű tulajdonjogában bekövetkezett változást - a szerződés hatályba lépését követő 5 munkanapon belül kell bejelenti az illetékes közlekedési igazgatási hatóságnál (okmányirodában).

Vevőnek is kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a tulajdonosváltozást - annak a járműnyilvántartásban történő átvezetése céljából - 15 napon belül kell bejelenti és a változás bejegyzésére irányuló kérelmét jelen magánokirattal egy eredeti példányának csatolásával, benyújtja az illetékes közlekedési igazgatási hatósághoz (okmányirodában).

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek