Minőség és Garancia !

logo

Januártól bekerül a nyílvántartásba a jármű kilóméteróra állása

2012. január 1-jétől a járműnyilvántartásban rögzítik a jármű által futott kilométer adatot is, valamint a km-óraállás rögzítésének időpontját.

A km-óraállás nyilvántartásba vételére akkor kerül sor, amikor a jármű tulajdonosa vagy üzembentartója megváltozik, és a változást bejelentik az okmányirodában. A km-óraállás bejegyzésének alapja ilyenkor az a teljes bizonyító erejű magánokirat, amelyben az eladó és a vevő, illetve a tulajdonos és a majdani üzembentartó együttesen rögzítik a jármű kilométer-számlálója által mutatott értéket és a leolvasás időpontját.


A km-óraállás rögzítésre kerül a jármű műszaki vizsgálatakor is a közlekedési hatóság által kiállított műszaki adatlap alapján, amennyiben a műszaki vizsgálatot követően a forgalmi engedélyt ki kell cserélni az okmányirodai ügyintézéskor, ha a forgalmi engedély cseréje nem szükséges, akkor elektronikus úton.
A nyilvántartásba bejegyzett km-óraállás adathoz bárki korlátozás nélkül hozzáférhet az adatszolgáltatás igazgatási szolgáltatási díjának megfizetését követően.

Forrás: nyilvantarto.hu

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek