Minőség és Garancia !

logo

Kötelező biztosítás felmondása 2011

Mikor hajtható végre a biztosító váltás?

Egy érdekes és sokakat foglalkoztató kérdés. Az elmúlt évben, már majdnem hogy megszokott módon, mindenki várta az október 30-át, amikor is a biztosító társaságok megadták a következő évi díjaikat. És akkor beindult a gépezet, az ügyfelek felmondtak, számolgattak és újrakötöttek szerződéseket. Ebben az évben egy kormányrendelet némileg változtatott ezen. Megszűnt az egységes biztosítási évforduló. Ez azonban idén becslések szerint csak 150,000 autóst érint. Tehát Ők már csak a következő évben válthatnak biztosítót a saját biztosítási évfordulójukon. Ennek alapkövetelménye a kötelező biztosítás felmondása. A többi ügyfél egyelőre a hagyományosnak tekinthető módon, az év végén válthat. Ami egységes, hogy ezen ügyfelek első lépése is a kötelező biztosítás felmondása.


Egy másik kormányrendelet bevezetésének alapján megváltozik a gépjárművek besorolásának módja. Az eddigi hengerűrtartalmú besorolást a teljesítmény alapú besorolás váltja. Több szakember szerint az új besorolásra nem teljesen készültek fel a biztosító társaságok, aminek az a következménye, hogy inkább felfele kerekítenek a díjak meghatározásánál, minthogy bukjanak. A szakma minden idők legnagyobb kötelező biztosítás váltás időszakára készül. A nagyszámú biztosító váltás miatt nem lehet eléggé felkészültnek lenni. Egy azonban biztos, hogy a biztosító váltás első lépése a kötelező biztosítás felmondása.

 

Forrás: proviti.hu

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek