Minőség és Garancia !

logo

Külföldi autósok is büntethetők lesznek

Egyszerűsíti az EU a külföldön közúton szabálytalankodók azonosítását. A járművezetők az elkövetés országának büntetési tételeit kapják.

Az európai uniós tagállamok hamarosan közvetlenül megoszthatják egymással a gépjárművek regisztrációs adatait annak érdekében, hogy a külföldön elkövetett közlekedési szabálysértések ne maradhassanak büntetlenül. Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén szerdán szavazta meg az erről szóló jogszabály-javaslatot.

A szabály életbe lépését és nemzeti törvénykezésekbe vételét követően gyorsan azonosíthatók lesznek azok a gépjármű-tulajdonosok, akiknek járművével külföldön követik el a következő közlekedési szabálysértéseket: gyorshajtás, ittas vezetés, kábítószer hatása alatt történő vezetés, bekapcsolt biztonsági öv nélküli közlekedés, áthajtás a tilos jelzésen, mobiltelefonok és más kommunikációs eszközök vezetés közbeni tiltott használata, buszsávok vagy más megkülönböztetett sávok engedély nélküli használata, bukósisak nélküli motorozás. Parkolási díj meg nem fizetésére a jogszabály nem vonatkozik.

A közlekedésbiztonsági irányelvet - miután a miniszteri tanács végérvényesen jóváhagyja azt - két éven belül át kell ültetni a tagországok nemzeti szabályozásába.

Mint brüsszeli források korábban elmondták, nincs szó sem a tagországok közlekedési szabályainak, sem a szabálysértőkre kirótt szankcióknak az egységesítéséről. Ezek továbbra is az egyes tagállamok illetékességi körében maradnak.

Nem jelenti az új irányelv egy nemzetek fölötti, központi uniós adatbázis létrehozását sem. A vétkes gépjárművek azonosítását a tulajdonos adatait átadva, gyors információcserével valósítják majd meg.

Az autó tulajdonosát azonosítás után levélben tájékoztatják arról, hogy milyen közlekedési szabálysértést követett el, és az milyen szankciókat von maga után. A büntetést annak az országnak a jogszabálya alapján határoznák meg, ahol a szabálysértést elkövették.

Írország, az Egyesült Királyság és Dánia jelezte, hogy egyelőre nem kíván részt venni a közlekedésbiztonsági együttműködésben. Később ezek az országok is bármikor csatlakozhatnak a rendszerhez.

vezess.hu

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek