Minőség és Garancia !

logo

Z rendszám kiváltása, igénylése!
Bízza ránk ügyeit! Hívjon most 0630/339-00-18

Z betűjelű ideiglenes rendszámtáblát azon gépjárművekre kell kiadni, melyet Magyarországon forgalomba még nem helyeztek, tehát külföldi okmányokkal rendelkezik és tovább értékesítési céllal eladásra kerül egy 3. országba vagy magyar okmányokkal rendelkezik, de átmenetileg ki van vonva a forgalomból külföldre történő értékesítés miatt.

 1. Belföldön vásárolt jármű kivitelére Z rendszám adható ki
 2. Magyar rendszámmal rendelkező jármű forgalomból történő átmeneti kivonását kell kérni járműnyilvántartásból külföldre történő értékesítés miatt egy adás-vételiszerződéssel, számlával
 3. Magyarországon nem forgalomba helyezett, de Magyarországon külföldre tovább értékesített gépjárművekre is kiválható. Érvényes hatósági engedély nélkül Magyarországon tartózkodó gépjármű reexportjára (kötelezően benyújtandó a külföldi forgalmi engedély illetve adásvételi szerződés)
 4. Magyarországon még forgalomba nem helyezett új gépjármű külföldre viteléhez, valamint 30 napos érvényességi idején belüli visszahozatalához adható ki a jármű tulajdonjogának igazolását követően.
 5. Külföldi állampolgárok igényelhetik kizárólag vagy olyan magyar állampolgárok, akinek nincs magyar bejelentett lakcíme vagy tartósan külföldön élő magyar állampolgárok, akik rendelkeznek külföldi okmányokkal (külföldi személyi igazolvány, külföldi útlevél, külföldi fényképes igazolvány pl.: jogosítvány) Külföldi cég is igényelheti, de kötelezően benyújtandó a hatóság részére a külföldi cég cégkivonata Országos Fordító Iroda általi cégkivonat fordítása is.
 6. Magyar rendszámos jármű esetén forgalmi illetve törzskönyv bemutatása szükséges az ideiglenes forgalmi kiállításához illetve a járműhöz tartozó rendszám is leadásra kerül (törzskönyv nem kell minden esetben)
 7. 30 napos kötelező biztosítás a "Z" rendszámra szükséges 30 napos biztosítás díja, amely biztosítónként változik. (2014-s évben a legolcsóbb biztosítás személygépjárműre 10.000 Ft, tehergépjárműre 17.000 Ft az Allianz Hungária biztosítónál.)
 8. "Z" rendszám költsége 13.000 Ft
 9. "Z" rendszám ideiglenes forgalmi engedélyének díja 2.500 Ft
 10. Kérelemre történő átmeneti kivonás külföldre értékesítés miatt 2.300 Ft
 11. "Z" betűjelű rendszám ügyintézési díja 10.000 Ft, amely tartalmazza a komplett ügyintézést beleértve a biztosítás megkötését is, de a biztosítás díját nem.

A "Z" rendszám ügyintézése nehézkes és bonyolult, melynek ügyintézésével, sokkal jobban jár, ha minket bíz meg, ha még délelőtt hív délután már a kezében foghatja rendszámát. Ne habozzon, hívjon most a 0630/339-0018 s telefonszámon.

line

Autó átírás menete

Az autónk megvásárlását követően, ahhoz hogy valóban ténylegesen is a birtokunkba kerüljön az új autónk egy sor kötelezettségünk van még. El kell végeztetni az eredetvizsgát, biztosítást kell kötni és végül az okmányirodán be kell jelenteni a tulajdon jog változását, amivel nevünkre kerül az autónk. További hasznos tippek a részletekre kattintva találhatók.

Részletek.....

 

nr1biztositas.hu

Kattintson a képre és kösse meg maga online a biztosítását!

line

Eredetiségvizsgálat....

Kattintson a képre és rendelje meg az eredetvizsgálatot Budapesten.

További hasznos linkek