8-10 hónapos kortól, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Püré | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Zöldbab püré 2.

8 hónapos kortól (Júniusban, Augusztusban) (8- 12 hónapos babának)

Hozzávalók:
10 db gyenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
3-4 közepes krumpli
1 sárgarépa
1 tk teljeskiőrlésű tönköly dara, vagy búzadara
1 marék cukkíni kocka
1 szál petrezselyemzöld
desztilált víz
csipetnyi durva konyhasó (tapadásgátló nélkül, mert az cián tartalmú )
A zöldségeket megpucoljuk, földaraboljuk. Előbb a zöldbabot, répát, foghagymát, cukkínit tesszük fel főni, majd a krumplit is, és beleszórjuk a darát. A petrezselyem levélkéit leszedjük a száráról, megmossuk és azt is beletesszük. Ha megfőtt, együtt turmixojuk össze.

Tanács:
Először egy kevés bio búzadarával próbáljuk ki!
Aki maga is régóta (várandóság kezdetétől) fogyaszt teljeskiőrlésű gabonákat rendszeresen, s tönkölybúzát is, bátran az ajánlott 1 éves kor elött is beépítheti a kicsi étrendjébe őket, főleg ha szoptat is. Ugyanis nemcsak a károsanyagok jutnak át a magzathoz, illetve az anyatejjel a kisbabához, hanem étrendünkkel megalapozzuk a gyermekünk későbbi reakcióit az ételekre. Gondolok itt az adható különböző ételek jótékony hatásaira, azokkal szembeni nagyfokú toleranciára. Épp úgy, ahogy szerepünk van a későbbi táplálékallergiák kialakulásában is.



Kép a fotóalbumban!