Zöldbab püré 2.
2008 - 09 - 03 ☀ 02:24 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Húsmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Püré
Püré
8 hónapos kortól (Júniusban, Augusztusban)
(8- 12 hónapos babának)
Hozzávalók:
10 db gyenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
3-4 közepes krumpli
1 sárgarépa
1 tk teljeskiőrlésű tönköly dara, vagy búzadara
1 marék cukkíni kocka
1 szál petrezselyemzöld
desztilált víz
csipetnyi durva konyhasó (tapadásgátló nélkül, mert az cián tartalmú )
Hozzávalók:
10 db gyenge zöldbab
1 gerezd fokhagyma
3-4 közepes krumpli
1 sárgarépa
1 tk teljeskiőrlésű tönköly dara, vagy búzadara
1 marék cukkíni kocka
1 szál petrezselyemzöld
desztilált víz
csipetnyi durva konyhasó (tapadásgátló nélkül, mert az cián tartalmú )
A zöldségeket megpucoljuk, földaraboljuk. Előbb
a zöldbabot, répát, foghagymát, cukkínit tesszük fel
főni, majd a krumplit is, és beleszórjuk a
darát. A petrezselyem levélkéit leszedjük a száráról,
megmossuk és azt is beletesszük. Ha megfőtt,
együtt turmixojuk össze.
Tanács:
Először egy kevés bio búzadarával próbáljuk ki!
Aki maga is régóta (várandóság kezdetétől) fogyaszt teljeskiőrlésű gabonákat rendszeresen, s tönkölybúzát is, bátran az ajánlott 1 éves kor elött is beépítheti a kicsi étrendjébe őket, főleg ha szoptat is. Ugyanis nemcsak a károsanyagok jutnak át a magzathoz, illetve az anyatejjel a kisbabához, hanem étrendünkkel megalapozzuk a gyermekünk későbbi reakcióit az ételekre. Gondolok itt az adható különböző ételek jótékony hatásaira, azokkal szembeni nagyfokú toleranciára. Épp úgy, ahogy szerepünk van a későbbi táplálékallergiák kialakulásában is.
Kép a fotóalbumban!
Tanács:
Először egy kevés bio búzadarával próbáljuk ki!
Aki maga is régóta (várandóság kezdetétől) fogyaszt teljeskiőrlésű gabonákat rendszeresen, s tönkölybúzát is, bátran az ajánlott 1 éves kor elött is beépítheti a kicsi étrendjébe őket, főleg ha szoptat is. Ugyanis nemcsak a károsanyagok jutnak át a magzathoz, illetve az anyatejjel a kisbabához, hanem étrendünkkel megalapozzuk a gyermekünk későbbi reakcióit az ételekre. Gondolok itt az adható különböző ételek jótékony hatásaira, azokkal szembeni nagyfokú toleranciára. Épp úgy, ahogy szerepünk van a későbbi táplálékallergiák kialakulásában is.
Kép a fotóalbumban!