Csőben sült karfiol
10 hónapos kortól (Júliustól
- Októberig)
Hozzávalók:
1 karfiol
10-15 vékony szelet mangalica szalonna vagy sonka
4 tojás
4 dl házi tejföl
pár púpozott ek fehérliszt (BL55)
csipetnyi só
Hozzávalók:
1 karfiol
10-15 vékony szelet mangalica szalonna vagy sonka
4 tojás
4 dl házi tejföl
pár púpozott ek fehérliszt (BL55)
csipetnyi só
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben
előfőzzük. Egy tűzálló tálat
kibélelünk a szalonnával, beletesszük a karfiolt. A
tojást elkeverjük a sóval, a tejföllel és a liszttel,
ha kell egy kis vízzel higítjuk. A masszát ráöntjük a
kafiolra, majd 200 fokos sütőben megsütjük.
Megjegyzés:
A babáknak villával összetörjük és szalonna nélkül tálaljuk. A már önállóan is próbálkozó gyerekekre rábízzuk, hogy mit és hogyan eszik meg belőle.
Ekkora adagból jut a családnak is.
Megjegyzés:
A babáknak villával összetörjük és szalonna nélkül tálaljuk. A már önállóan is próbálkozó gyerekekre rábízzuk, hogy mit és hogyan eszik meg belőle.
Ekkora adagból jut a családnak is.