Gyümölcsleves 1.
8 hónapos kortól (Júliusban, Augusztusban,
Szeptemberben)
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1-2 barack
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
egész fahéj
egész szegfűszeg
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1-2 barack
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
egész fahéj
egész szegfűszeg
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük
főni a fűszeres lében. Közben a lisztet
elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a tejföllel, és
végül a tojássárgájával is. Ezzel habarjuk be a
levest.
Tálalásnál eleinte még turmixoljuk, majd később csak villával törjük össze.
Tanács:
Más csümölcsöket is párosíthatunk össze érési időben, de ügyeljünk arra, hogy 2-3 féléből készítsük a levest.
Júniusban
meggy és cseresznye (magozva), rebarbara (hámozva)
Júniusban - Júliusban
ribizli (1 éves kortól), alma (hámozva), cseresznye (magozva)
ribizlit célszerű héj és mag nélkül, áttörve hozzáadni a leveshez
Augusztus
szeder (egészben) (1 éves kortól), alma (hámozva)
Szeptember
alma (hámozva), szilva (magozva)
alma (hámozva), körte (hámozva), szőlő (mag nélkül, felezve)
Idényen kívül fagyasztott, befőtt (tartósítószer mentes), vagy aszalt gyümölcsökből készíthetünk levest. Levét piros szörppel tehetjük pikánsabbá.
Ki lehet próbálni ribizli vagy málna szörppel és almával.
Képek ...
Tálalásnál eleinte még turmixoljuk, majd később csak villával törjük össze.
Tanács:
Más csümölcsöket is párosíthatunk össze érési időben, de ügyeljünk arra, hogy 2-3 féléből készítsük a levest.
Júniusban
meggy és cseresznye (magozva), rebarbara (hámozva)
Júniusban - Júliusban
ribizli (1 éves kortól), alma (hámozva), cseresznye (magozva)
ribizlit célszerű héj és mag nélkül, áttörve hozzáadni a leveshez
Augusztus
szeder (egészben) (1 éves kortól), alma (hámozva)
Szeptember
alma (hámozva), szilva (magozva)
alma (hámozva), körte (hámozva), szőlő (mag nélkül, felezve)
Idényen kívül fagyasztott, befőtt (tartósítószer mentes), vagy aszalt gyümölcsökből készíthetünk levest. Levét piros szörppel tehetjük pikánsabbá.
Ki lehet próbálni ribizli vagy málna szörppel és almával.
Képek ...