8-10 hónapos kortól, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Desszert | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Vörös

9 hónapos kortól (Októbertől - Decemberig) (9-18 hónapos babának)

Hozzávalók:

5-10 szem aszalt meggy
1 cékla reszelve
1 sült krumpli, vagy 2 ek rizsnyák
leheletnyi só
1 ek bodzabogyó szörp
1 savanykás alma
A meggyszemeket áztassuk be egy kis desztillált vízbe pár órára. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a beáztatott meggyszemeket ( az esetleges magok nélkül ) , és a többi hozzávalót, majd turmixoljuk.

Javaslat:
A beáztatott meggyről megmaradó levet itassuk meg gyermekünkkel.

Megjegyzés:
Ha meggyéréskor még nem kezdtük meg kisbabánk hozzátáplálását, érdemes aszalt, esetleg fagyasztott meggyet eltennünk, hogy később adhassunk neki. A meggyet kedvelik a gyermekek.
Akkor adjuk, amikor a többi gyümölcs már leérett, hisz a friss, mindig a legjobb.
Az aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha szükséges áztassuk be.

Megjegyzés:
Mint tudjuk a vörös színű zöldségek, gyümölcsök flavoidokat tartalmaznak, melyek antioxidáns hatásúak, s ezáltal védik szervezetünket a káros szabadgyökök hatásaitól. Emellett vas tartalmuk sem elhanyagolható, ami az almáról is elmondható.
Gyermekeinknek különösen fontos, hogy erőteljes színű alapanyagokbó készítsük, minél kíméletesebb eljárással, ételeiket!

Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!