Vörös
2008 - 12 - 01 ☀ 01:33 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Gluténmentes
Húsmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Desszert
Desszert
9 hónapos kortól (Októbertől -
Decemberig) (9-18 hónapos babának)
Hozzávalók:
5-10 szem aszalt meggy
1 cékla reszelve
1 sült krumpli, vagy 2 ek rizsnyák
leheletnyi só
1 ek bodzabogyó szörp
1 savanykás alma
Hozzávalók:
5-10 szem aszalt meggy
1 cékla reszelve
1 sült krumpli, vagy 2 ek rizsnyák
leheletnyi só
1 ek bodzabogyó szörp
1 savanykás alma
A meggyszemeket áztassuk be egy kis desztillált vízbe
pár órára. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk,
hozzáadjuk a beáztatott meggyszemeket ( az esetleges
magok nélkül ) , és a többi hozzávalót, majd
turmixoljuk.
Javaslat:
A beáztatott meggyről megmaradó levet itassuk meg gyermekünkkel.
Megjegyzés:
Ha meggyéréskor még nem kezdtük meg kisbabánk hozzátáplálását, érdemes aszalt, esetleg fagyasztott meggyet eltennünk, hogy később adhassunk neki. A meggyet kedvelik a gyermekek.
Akkor adjuk, amikor a többi gyümölcs már leérett, hisz a friss, mindig a legjobb.
Az aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha szükséges áztassuk be.
Megjegyzés:
Mint tudjuk a vörös színű zöldségek, gyümölcsök flavoidokat tartalmaznak, melyek antioxidáns hatásúak, s ezáltal védik szervezetünket a káros szabadgyökök hatásaitól. Emellett vas tartalmuk sem elhanyagolható, ami az almáról is elmondható.
Gyermekeinknek különösen fontos, hogy erőteljes színű alapanyagokbó készítsük, minél kíméletesebb eljárással, ételeiket!
Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!
Javaslat:
A beáztatott meggyről megmaradó levet itassuk meg gyermekünkkel.
Megjegyzés:
Ha meggyéréskor még nem kezdtük meg kisbabánk hozzátáplálását, érdemes aszalt, esetleg fagyasztott meggyet eltennünk, hogy később adhassunk neki. A meggyet kedvelik a gyermekek.
Akkor adjuk, amikor a többi gyümölcs már leérett, hisz a friss, mindig a legjobb.
Az aszalványt sokoldalúan felhasználhatjuk. Tehetjük joghurtba, aludttejbe, műzlibe, süteményekbe, gyümölcslevesbe, mártásokba, s mindenhova, ahova a friss gyümölcsöt is tennénk. Ha szükséges áztassuk be.
Megjegyzés:
Mint tudjuk a vörös színű zöldségek, gyümölcsök flavoidokat tartalmaznak, melyek antioxidáns hatásúak, s ezáltal védik szervezetünket a káros szabadgyökök hatásaitól. Emellett vas tartalmuk sem elhanyagolható, ami az almáról is elmondható.
Gyermekeinknek különösen fontos, hogy erőteljes színű alapanyagokbó készítsük, minél kíméletesebb eljárással, ételeiket!
Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!