Cékla paradicsommal
2008 - 08 - 08 ☀ 00:02 ☀ Kategória:
6-8 hónapos kortól Gluténmentes
Húsmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Püré
Püré
6 hónapos kortól (Júliusban, Augusztusban,
Szeptemberben) (6-10 hónapos babának)
Hozzávalók:
1-2 kisebb cékla
1 közepes dundi uborka (vagy bármilyen tökféle)
1 nagy nyári alma
1 közepes paradicsom
2 közepes krumpli
1 zellerlevélke
1-2 durva konyhasó (NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
Hozzávalók:
1-2 kisebb cékla
1 közepes dundi uborka (vagy bármilyen tökféle)
1 nagy nyári alma
1 közepes paradicsom
2 közepes krumpli
1 zellerlevélke
1-2 durva konyhasó (NaCl tapadásgátló adalék nélkül, mert az cián tartalmú )
Először a céklát hámozzuk meg és kockázzuk fel,
s kevés vízzel, a zellerlevélkével és a sóval
feltesszük főni. Utána a felkockázott krumplit
tesszük bele, majd a meghámozott uborkának kivágjuk a
magját, s nagyobb kockára vágva azt is beletesszük.
Mikor már majdnem kész, beletesszük a meghámozott,
magoktól alaposan megtisztított, felkockázott
paradicsomot. Megfőzzük, kivesszük a
zellerlevelet, majd összeturmixoljuk a tisztított,
felkockázott almával.
Tanács:
Érdemes a tisztított paradicsomkockákat lefagyasztani, így kitolható a szezonon kívülre is a készítése. Később bátran használjuk a magunk főzte, tartósítószer nélkül készített paradicsom (ivólevet. Ügyeljünk a magokra és inkább szűrjük át,, mielőtt főznénk vele 1 éves kor alatt.
A paradicsom befőzése.
Tanács:
Érdemes a tisztított paradicsomkockákat lefagyasztani, így kitolható a szezonon kívülre is a készítése. Később bátran használjuk a magunk főzte, tartósítószer nélkül készített paradicsom (ivólevet. Ügyeljünk a magokra és inkább szűrjük át,, mielőtt főznénk vele 1 éves kor alatt.
A paradicsom befőzése.