Pirított tökmag
2008 - 10 - 20 ☀ 15:17 ☀ Kategória:
2-3 éves kortól
Gluténmentes Húsmentes Laktózmentes Tejfehérjementes Tejzsírmentes Tojás nélkül
Desszert
Gluténmentes Húsmentes Laktózmentes Tejfehérjementes Tejzsírmentes Tojás nélkül
Desszert
2-3 éves kortól (Októbertől -
Decemberig)
Hozzávalók:
friss sonkatökmag
kevés olaj
csipetnyi kősó
Hozzávalók:
friss sonkatökmag
kevés olaj
csipetnyi kősó
A sonkatök, vagy másik fajta, de érett tök magját, ha
kikaparjuk, tisztítsuk meg, s válogassuk ki az érett
magokat. A legszebb 5-20 magot tegyük félre
vetőmagnak, a többit süssük meg.
Egy serpenyőben kevés olajon ( bio szójaolaj ) , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, nehogy megégessék a gyerekek a szájukat! Nagyon szeretik az ilyen csemegéket.
Figyelmeztetés!
Akkor adjuk, ha már biztonságosan összerágják a magokat!
Javaslat:
Ha nem fogyna el frissen a mag, sütés nélkül, kimosva, szárítva eláll egy évig, s később is fogyasztható.
Egy serpenyőben kevés olajon ( bio szójaolaj ) , megsózva pirítsuk meg. Addig kell sütni közepesen forró fokozaton, amíg nem kezd pattogni, akkor kész.
Kicsit hagyjuk hűlni, nehogy megégessék a gyerekek a szájukat! Nagyon szeretik az ilyen csemegéket.
Figyelmeztetés!
Akkor adjuk, ha már biztonságosan összerágják a magokat!
Javaslat:
Ha nem fogyna el frissen a mag, sütés nélkül, kimosva, szárítva eláll egy évig, s később is fogyasztható.
1. A kikapart magokat
tisztítsuk meg. Nem kell megmosni.
2. Egy kevés olajjal keverve tegyük serpenyőbe.
3. Pirítsuk meg!
4. Kis tálkába osszuk szét, hogy mindenkinek jusson.