Átmeneti karalébépüré
2008 - 10 - 10 ☀ 13:34 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Gluténmentes
Húsmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Püré
Püré
9 hónapos kortól (Júliustól - Novemberig)
(9-11 hónapos babának)
Hozzávalók:
1 maroknyi darabolt karalábé
2-3 közepes méretű krumpli
1 maroknyi darabolt célka
2 szál sárgarépa
2-3 gyermekláncfű levélke
kis darab fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi durva konyhasó
1 evőkanálnyi tyúkhúr levél (vagy saláta)
1 alma
desztillált víz
Hozzávalók:
1 maroknyi darabolt karalábé
2-3 közepes méretű krumpli
1 maroknyi darabolt célka
2 szál sárgarépa
2-3 gyermekláncfű levélke
kis darab fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
csipetnyi durva konyhasó
1 evőkanálnyi tyúkhúr levél (vagy saláta)
1 alma
desztillált víz
A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk. Utána a répákat
vékonyan szeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk, a
karalábét felkockázzuk, krumplit cikkekre vágjuk.
Hozzáadjuk a gyermekláncfű levelet, annyi vízzel
felöntjük, amennyi épp ellepi, megsózzuk, s
feltesszük főni. Kb. 10-15 perc után lezárjuk és
fedő alatt hagyjuk bepuhulni.
Miután bepuhult, a kevés tyúkhúrral és a tisztított, feldarabolt almával turmixoljuk, vagy villával összetörjük.
Ha villával törjük össze a főtt zöldségeket, akkor az almát reszeljük, a tyúkhúrt pedig nagyon apróra vágjuk fel éles késsel.
Megjegyzés:
Mivel a karalábé, mint a káposztafélék általában, édeskés-kesernyés ízű. Ezt nem minden gyermek kedveli tisztán, ezért a káposztafélék bevezetésénél ajánlatos a márt kedvelt zöldségekkel, vagy zöldségkeverékekkel kombinálni.
Idővel növeljük a káposztafélék arányát, majd később már önálló ételeket készítük velük ( karalábé leves, kelkáposzta főzelék stb. ) , de akkorra már gyermekeink önállóan próbálnak enni.
Javaslat:
Még ízletesebb, ha egy darab sonkatököt is főzünk bele.
Miután bepuhult, a kevés tyúkhúrral és a tisztított, feldarabolt almával turmixoljuk, vagy villával összetörjük.
Ha villával törjük össze a főtt zöldségeket, akkor az almát reszeljük, a tyúkhúrt pedig nagyon apróra vágjuk fel éles késsel.
Megjegyzés:
Mivel a karalábé, mint a káposztafélék általában, édeskés-kesernyés ízű. Ezt nem minden gyermek kedveli tisztán, ezért a káposztafélék bevezetésénél ajánlatos a márt kedvelt zöldségekkel, vagy zöldségkeverékekkel kombinálni.
Idővel növeljük a káposztafélék arányát, majd később már önálló ételeket készítük velük ( karalábé leves, kelkáposzta főzelék stb. ) , de akkorra már gyermekeink önállóan próbálnak enni.
Javaslat:
Még ízletesebb, ha egy darab sonkatököt is főzünk bele.