4-6 hónapos kortól, Gluténmentes, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Püré , Desszert, Főzés nélkül | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Rozsdás alma

5 hónapos kortól (Júliustól - Januárig) (5-12 hónapos babának)

Hozzávalók:

Eleinte 1, majd 3-4 nagy édes alma
Az almát vékonyan meghámozom, magházát kivágom, majd almareszelőn pépesítem, vagy feldarabolom és pépesre turmixolom. Az alma a levegő oxigénjével találkozva megbarnul. A benne levő magas vastartalom az almába zárva a savas (C-vitamin), antioxidáns hatású közegben nem, de ebből a közegből kitörve, a levegő oxigénjével találkozva oxidálódik, köznyelvi megfogalmazásban megrozsdásodik.


Megjegyzés:
Ha már önállóan összerágják az almát, akkor is igénylik néha a pépes változatot.