8-10 hónapos kortól, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Főzelék - menü | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Paradicsomos cékla sonkával

9 hónapos kortól (Júliusban, Augusztusban, Szeptemberben) (9-12 hónapos babának)

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 közepes cékla
1 kicsi vöröshagyma
3 közepes krumpli
3 sárga paradicsom (jó a piros is)
1 ek mangalica sonka
desztilált víz

A mangalica sonka legszebb piros részét apróra vágom (mindenképp főzni kell, mert a sonka nyers hús, csak érlelve van), felteszem főni egy kis vízben, hozzáadom a tisztított, apróra vágott céklát, szeletelt sárgarépát és hagymát, s ha kell öntök még hozzá vizet. Ezután belekerül a felkockázott krumpli. Mikor már szinte kész, hozzáadjuk a paradicsomot (mag és héj nélkül). Lezárjuk, fedő alatt még párolódik egy kicsit, majd turmixoljuk, s ha meghült, tálaljuk.


Megjegyzés:
A sárga paradicsom húsos, kevés a magja, s ha jó érett, mint a paradicsomoknak általában könnyen lehúzható a héja. Mivel a zöldségek-gyümölcsök értékes anyagainak egy része összefügg a színükkel, érdemes színükben is változatos alapanyagokból főznünk. A mély vörös céklát jól kiegészíti a narancssárga répa, s a mélysárga paradicsom. Ennek a menünek is gyönyörű a színe, sötét élénk piros.