Paradicsomos cékla sonkával
2008 - 09 - 15 ☀ 02:24 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Gluténmentes
Laktózmentes
Tejfehérjementes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Főzelék - menü
Főzelék - menü
9 hónapos kortól (Júliusban, Augusztusban,
Szeptemberben) (9-12 hónapos babának)
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 közepes cékla
1 kicsi vöröshagyma
3 közepes krumpli
3 sárga paradicsom (jó a piros is)
1 ek mangalica sonka
desztilált víz
Hozzávalók:
2 szál sárgarépa
1 közepes cékla
1 kicsi vöröshagyma
3 közepes krumpli
3 sárga paradicsom (jó a piros is)
1 ek mangalica sonka
desztilált víz
A mangalica sonka legszebb piros részét apróra vágom
(mindenképp főzni kell, mert a sonka nyers hús,
csak érlelve van), felteszem főni egy kis
vízben, hozzáadom a tisztított, apróra vágott céklát,
szeletelt sárgarépát és hagymát, s ha kell öntök még
hozzá vizet. Ezután belekerül a felkockázott krumpli.
Mikor már szinte kész, hozzáadjuk a paradicsomot (mag
és héj nélkül). Lezárjuk, fedő alatt még
párolódik egy kicsit, majd turmixoljuk, s ha meghült,
tálaljuk.
Megjegyzés:
A sárga paradicsom húsos, kevés a magja, s ha jó érett, mint a paradicsomoknak általában könnyen lehúzható a héja. Mivel a zöldségek-gyümölcsök értékes anyagainak egy része összefügg a színükkel, érdemes színükben is változatos alapanyagokból főznünk. A mély vörös céklát jól kiegészíti a narancssárga répa, s a mélysárga paradicsom. Ennek a menünek is gyönyörű a színe, sötét élénk piros.
Megjegyzés:
A sárga paradicsom húsos, kevés a magja, s ha jó érett, mint a paradicsomoknak általában könnyen lehúzható a héja. Mivel a zöldségek-gyümölcsök értékes anyagainak egy része összefügg a színükkel, érdemes színükben is változatos alapanyagokból főznünk. A mély vörös céklát jól kiegészíti a narancssárga répa, s a mélysárga paradicsom. Ennek a menünek is gyönyörű a színe, sötét élénk piros.