Almás krumplipüré csirkemellel
2008 - 09 - 29 ☀ 03:27 ☀ Kategória:
8-10 hónapos kortól Gluténmentes
Tejfehérjementes
Tojás nélkül
Főzelék - menü
Főzelék - menü
9 hónapos kortól (Júliustól - Januárig) (9-18
hónapos babának)
Hozzávalók:
2 öklömnyi sültalma
4 tyúktojásnyi sültkrumpli
1 ek házi tejföl
1 ek sült csirkemell
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
Hozzávalók:
2 öklömnyi sültalma
4 tyúktojásnyi sültkrumpli
1 ek házi tejföl
1 ek sült csirkemell
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
Tűzálló sütőedényben ( porcelán, üveg ),
vagy kőporcelán tányéron, külön-külön edényben a
sütőben, úgy 200 fokon félóra alatt süssük meg
az almát, s a krumplit egészben alaposan megmosva. A
natúr sült csirkemellből egy evőkanálnyit
vágjunk apróra. A sült krumpli héját szedjük le, az
almának csak a húsát használjuk. Ha gyermekünk még
nem rág (nincs foga, vagy csak most bújt ki), akkor a
hozzávalókat kevés forralt vízzel, s a sült alma
levével turmixoljuk, ellenkező esetben elég
alaposan villával összetörni.
Tanács:
10 hónapos kortól, illetve a fogak számától, a rágási készség milyenségétől függően, az almából krumpliból, az alma levéből, a tejfölből csipetnyi sóval villával összetörvepürét készítsünk pürét, erre halmozzuk az összevágott húst, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha az almát és a krumpli külön kevés vízben főzzük meg, s úgy készítjük el a pürét kicsit vizesebb ízű lesz, de nem rossz.
Ugyanis a sütőben saját levében, s héjában sül és párolódik mind a krumpli, mind az alma, ami minden íz- és zamatanyagot jól megőriz, s nem mossa ki a víz.
Ráadásul, ha nem desztillált vizet használunk, akkor a kemény ( ismeretlen összetételű ) víz összetevői is megváltoztatják az ízélményt.
Tanács:
10 hónapos kortól, illetve a fogak számától, a rágási készség milyenségétől függően, az almából krumpliból, az alma levéből, a tejfölből csipetnyi sóval villával összetörvepürét készítsünk pürét, erre halmozzuk az összevágott húst, majd tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha az almát és a krumpli külön kevés vízben főzzük meg, s úgy készítjük el a pürét kicsit vizesebb ízű lesz, de nem rossz.
Ugyanis a sütőben saját levében, s héjában sül és párolódik mind a krumpli, mind az alma, ami minden íz- és zamatanyagot jól megőriz, s nem mossa ki a víz.
Ráadásul, ha nem desztillált vizet használunk, akkor a kemény ( ismeretlen összetételű ) víz összetevői is megváltoztatják az ízélményt.