8-10 hónapos kortól, Gluténmentes, Tejfehérjementes, Tojás nélkül
, Főzelék - menü | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Almás krumplipüré csirkemellel

9 hónapos kortól (Júliustól - Januárig) (9-18 hónapos babának)

Hozzávalók:
2 öklömnyi sültalma
4 tyúktojásnyi sültkrumpli
1 ek házi tejföl
1 ek sült csirkemell
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
Tűzálló sütőedényben ( porcelán, üveg ), vagy kőporcelán tányéron, külön-külön edényben a sütőben, úgy 200 fokon félóra alatt süssük meg az almát, s a krumplit egészben alaposan megmosva. A natúr sült csirkemellből egy evőkanálnyit vágjunk apróra. A sült krumpli héját szedjük le, az almának csak a húsát használjuk. Ha gyermekünk még nem rág (nincs foga, vagy csak most bújt ki), akkor a hozzávalókat kevés forralt vízzel, s a sült alma levével turmixoljuk, ellenkező esetben elég alaposan villával összetörni.


Tanács:
10 hónapos kortól, illetve a fogak számától, a rágási készség milyenségétől függően, az almából krumpliból, az alma levéből, a tejfölből csipetnyi sóval villával összetörvepürét készítsünk pürét, erre halmozzuk az összevágott húst, majd tálaljuk.

Megjegyzés:
Ha az almát és a krumpli külön kevés vízben főzzük meg, s úgy készítjük el a pürét kicsit vizesebb ízű lesz, de nem rossz.
Ugyanis a sütőben saját levében, s héjában sül és párolódik mind a krumpli, mind az alma, ami minden íz- és zamatanyagot jól megőriz, s nem mossa ki a víz.
Ráadásul, ha nem desztillált vizet használunk, akkor a kemény ( ismeretlen összetételű ) víz összetevői is megváltoztatják az ízélményt.