1-1,5 éves kortól, Húsmentes, Laktózmentes, Tejfehérjementes, Tejzsírmentes, Tojás nélkül
, Sütemény - tészta | ✿❀✿❀✿❀ Falatra fel! ❀✿❀ ❀✿❀✿❀✿❀✿ A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Zabkása torta 1. szülinapra

1 éves kortól (egész évben)

Hozzávalók:


kb. 20-30 dkg zabpehely 
víz a főzéshez
 sütőtök
/1 banán/
1 alma
 méz
 fahéj
Mennyiség attól függ, mekkora tortaformát kívánunk megtölteni.

A zabpelyhet kb. kétszeres mennyiségű vízben keményre főzzük, majd belekeverjük a már készre sütött tököt. Ízlés szerint kevés mézzel és fahéjjal dúsítjuk, majd egy kisebb csinos tortaformába nyomkodjuk a keveréket. Ez lesz a torta egyik rétege és színe.

A továbbiakban a fenti folyamatot megismételjük, de a zabkásához most reszelt almát, és/vagy összetört banánt keverünk, majd ezt is kevés mézzel és fahéjjal ízesítjük.Ezt a masszát is a tortaformába nyomkojuk a sütőtökös massza tetejére, majd az egészet sütőben összesütjük, hogy kiöntés után jól szeletelhető legyen.

A rétegzés és színek skálája csak a kreativitástól függ, én híg házi meggylekvárban főztem meg a zabkását, így a végeredmény narancs (sütőtök)és meggypiros lett!

Történet:  Az ötletet az interneten való hosszas keresgélés után mégiscsak a saját kislányom adta, mert mind a zabkását mind a sütőtököt imádja, mint a legtöbb gyerek! Csak ezt a két fajta finomságot kellett összegyúrnom.