Baba rizseshús
10 hónapos kortól (egész évben) (10-18
hónapos babának)
Hozzávalók:
3 ek főtt rizs
2 szál sárgarépa
1 kis darab fehérrépa
1 közepesnél kisebb vöröshagyma
tyúktojásnyi pulykamell
1 ek tönkölydara
1 tk olaj
csipetnyi só
1/2 pohár kefír ( vagy 1 dl tejsavó )
ha kell még desztillált víz
Hozzávalók:
3 ek főtt rizs
2 szál sárgarépa
1 kis darab fehérrépa
1 közepesnél kisebb vöröshagyma
tyúktojásnyi pulykamell
1 ek tönkölydara
1 tk olaj
csipetnyi só
1/2 pohár kefír ( vagy 1 dl tejsavó )
ha kell még desztillált víz
A rizst 2-3-szoros mennyiségű vízben puhára
főzzük. A zöldségeket apróra vágjuk, s az olajon
kevés vízzel megfuttatjuk, majd a darabolt hússal
puhára pároljuk. Sózzuk, összekeverjük a kefírrel, s
a darával, és készre főzzük. Ha kell még
folyadék, vizet adunk hozzá. Összekeverjük a
főtt rizzsel és tálaljuk. Ha szükséges még
turmixoljuk össze, hisz gyermekeink foga nem azonos
ütemben nő ki.