Hamis zellerkrémleves
10 hónapos kortól (Júliustól -
Októberig)
Hozzávalók:
1 csokor zellerzöld
3 közepes krumpli
1 kk konyhasó
3 ek bio teljeskiőrlésű búza liszt
2 ek házi tejföl
5-6 ek aludttej ( esetleg 1 pohár tejföllel )
szárított, porított medvehagyma
Hozzávalók:
1 csokor zellerzöld
3 közepes krumpli
1 kk konyhasó
3 ek bio teljeskiőrlésű búza liszt
2 ek házi tejföl
5-6 ek aludttej ( esetleg 1 pohár tejföllel )
szárított, porított medvehagyma
A zellerzöldet egy kevés vízzel, konyhasóval puhára
párolunk, hozzáadjuk a krumplit apróra kockázva, majd
azzal együtt készre pároljuk. Hagyjuk hülni,
turmixszal pépesítjük, elkeverjük a liszttel, a
tejföllel, és az aludttejjel, s felöntjük annyi
vízzel, amennyire sűrű levest szeretnénk.
Minimum 1 liter vízzel. Az utánasózást a víz
mennyisége határozza meg. Kevergetve forraljuk fel és
főzzük készre, mert hajlamos odakapni, leégni.
Tálalásnál a fogyasztási hőmérsékletre hült
levest frissen pirított kenyérkockára merjük,
szárított, porított medvehagymával meghintjük és
azonnal fogyasztjuk. Gyermekek esetében apránként
adjuk a kenyeret és a levest, mert különben a
szétázott kenyeret nem biztos, hogy szívesen
fogyasztják.
Megjegyzés:
Ha fagyasztóba teszünk el zellerzöldet, akkor a téli időszakban is készíthetünk, ha nincs zellergumónk.
Megjegyzés:
Ha fagyasztóba teszünk el zellerzöldet, akkor a téli időszakban is készíthetünk, ha nincs zellergumónk.