Krumplipüré gazdagon
9 hónapos kortól (Júliustól - Januárig) (7-11
hónapos babának)
Hozzávalók:
2-3 szál sárgarépa
1 kis darab fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kis darab célka
4 közepes krumpli
2 maroknyi cukkíni kocka (tökfélék)
1 ek teljeskiőrlésű tönkölydara (termelői)
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
1 tk házi tejföl
Hozzávalók:
2-3 szál sárgarépa
1 kis darab fehérrépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kis darab célka
4 közepes krumpli
2 maroknyi cukkíni kocka (tökfélék)
1 ek teljeskiőrlésű tönkölydara (termelői)
csipetnyi konyhasó
desztillált víz
1 tk házi tejföl
A zöldségeket alaposan megmossuk, meghámozzuk és
feldaraboljuk. A répákat a hagymával, s a sóval kevés
vízben föltesszük főni. Később adjuk hozzá
a cukkíni kockát, végül a krumplit. A krumplival
együtt tegyük hozzá a darát, s ha kell pótoljuk a
vizet.
Turmixoljuk, vagy törjük össze villával, majd tejföllel gazdagítsuk.
Megjegyzés:
Egy evőkanálnyi apróra vágott sülthúst is halmozhatunk rá.
Tanács:
Nagyobb gyermekeknél krumplipüré helyett tálalhatjuk sültek mellé. Ekkor a darát el is hagyhatjuk valamint a krumpli mennyiségét növelhetjük, s a sült zsírjával is fokozhatjuk az ízhatást.
Javaslat:
Ha a késő őszi és téli időszakban is készíteni akarjuk, akkor vagy hagyjuk el a cukkínit, vagy tegyünk bele télálló laska tököt, vagy fagyasszunk le adagokban a konyhakész cukkínit, vagy főzőtököt.
Turmixoljuk, vagy törjük össze villával, majd tejföllel gazdagítsuk.
Megjegyzés:
Egy evőkanálnyi apróra vágott sülthúst is halmozhatunk rá.
Tanács:
Nagyobb gyermekeknél krumplipüré helyett tálalhatjuk sültek mellé. Ekkor a darát el is hagyhatjuk valamint a krumpli mennyiségét növelhetjük, s a sült zsírjával is fokozhatjuk az ízhatást.
Javaslat:
Ha a késő őszi és téli időszakban is készíteni akarjuk, akkor vagy hagyjuk el a cukkínit, vagy tegyünk bele télálló laska tököt, vagy fagyasszunk le adagokban a konyhakész cukkínit, vagy főzőtököt.