Zabpelyhes-gyümölcsös túrókrém - téli változat
2008 - 12 - 18 ☀ 00:20 ☀ Kategória:
10-12 hónapos kortól
Erősítő Húsmentes
Tejzsírmentes
Tojás nélkül
Desszert
Desszert
11 hónapos kortól (Októbertől -
Decemberig)
Hozzávalók:
2 alma
1 ek lágy ( apró szemű ) bio zabpehely
3-4 ek házi túró
1 ek bodzabogyó szörp
1 kk bio karobpor
Hozzávalók:
2 alma
1 ek lágy ( apró szemű ) bio zabpehely
3-4 ek házi túró
1 ek bodzabogyó szörp
1 kk bio karobpor
A zabpelyhet előzőleg a bodzabogyó szörppel
és egy kevés desztillált vízzel leöntjük, s hagyjuk,
hogy beszívva a folyadékot megpuhuljon.
Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a túrót, a karobport. Az egészet turmixoljuk, de ne teljesen pépesre.
Később elég lehet az almát megreszelni és a többit áttörni villával, majd az egészet alaposan összekeverni.
De gusztusosan tálalhatjuk úgy is, hogy a reszelt alma kerül alulra, rá a beáztatott zabpehely, majd az áttört túró, amire rászitáljuk a karobport. Rábízhatjuk gyermekünkre, hogy összekeverje.
Javaslat:
Ha nem készítettünk szörpöt, akkor vásárolhatunk bio minőségben, vagy több vizet használunk és egy csipetnyi őrölt fahéjat.
Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!
Az almát megtisztítjuk, felkockázzuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a túrót, a karobport. Az egészet turmixoljuk, de ne teljesen pépesre.
Később elég lehet az almát megreszelni és a többit áttörni villával, majd az egészet alaposan összekeverni.
De gusztusosan tálalhatjuk úgy is, hogy a reszelt alma kerül alulra, rá a beáztatott zabpehely, majd az áttört túró, amire rászitáljuk a karobport. Rábízhatjuk gyermekünkre, hogy összekeverje.
Javaslat:
Ha nem készítettünk szörpöt, akkor vásárolhatunk bio minőségben, vagy több vizet használunk és egy csipetnyi őrölt fahéjat.
Javaslat:
Bodzabogyó szörpöt készítsünk nyár végén házilag!