Gyümölcsleves 2.
2 éves kortól (Júniusban)
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1 marék meggy
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 ek zabkorpa
egész fahéj
egész szegfűszeg
1 ek zabpehely
1 ek tejbegríz teljeskiőrlésű tönköly darából
1 kk szezámpehely
Hozzávalók:
1-2 nagyobb édes alma
1 marék meggy
2-3 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
2-3 ek bio nádcukor
1 púpozott ek bio fehérliszt (BL 55)
1 ek zabkorpa
egész fahéj
egész szegfűszeg
1 ek zabpehely
1 ek tejbegríz teljeskiőrlésű tönköly darából
1 kk szezámpehely
A megtisztított, hámozott gyümölcsöket feltesszük
főni a fűszeres lében. Közben a lisztet és
a zabkorpát elkeverjük a cukorral, majd óvatosan a
tejföllel, és végül a tojássárgájával is. Ezzel
habarjuk be a levest.
Tálalás:
A tányér aljára tesszük a zabpelyhet, rámerjük a meleg levest, közepére halmozzuk a tejbegrízt és meghintjük szezámpehellyel.
Kipróbálhatjuk műzlivel keverve is.
Hidegen megbolondíthatjuk aludtejjel és gabona pelyhekkel is.
Csak a fantáziánkon múlik, hogy mit próbálink ki még vele.
Keltsük fel gyermekünk érdeklődését! Ízek kavalkádja vár még rá!
Legyünk mi is nyitottak, s próbáljuk ki az egész család részére!
A többi gyümölcsleves receptet is kipóbálhatjuk így.
Tálalás:
A tányér aljára tesszük a zabpelyhet, rámerjük a meleg levest, közepére halmozzuk a tejbegrízt és meghintjük szezámpehellyel.
Kipróbálhatjuk műzlivel keverve is.
Hidegen megbolondíthatjuk aludtejjel és gabona pelyhekkel is.
Csak a fantáziánkon múlik, hogy mit próbálink ki még vele.
Keltsük fel gyermekünk érdeklődését! Ízek kavalkádja vár még rá!
Legyünk mi is nyitottak, s próbáljuk ki az egész család részére!
A többi gyümölcsleves receptet is kipóbálhatjuk így.