A recepteknél szereplő életkori megjelőlés a javasolt legkorábbi adhatóságot jelenti. Mindig betöltött hónappal számoljunk!
Mindig vegyük figyelembe babánk adottságait!

Mik is a finomított élelmiszerek - A cukor

Elsősorban a szülőknek szóló gondolat morzsák. Mivel mérgeznek minket, s mivel mérgezhetjük meg magunk gyermekeinket. Ha van nagyobb gyermek is a családban, próbáltad már tőle megvonni az édességet, ha csak részlegesen is? Milyen reakciókat tapasztaltál? Ilyesztő is lehetett!
Az alábbi idézetet az interneten találtam, s nagyon találónak érzem a megállapításait.


Úgy érzem jó jel, hogy egyre kevesebb cukorféleségre vágyom, s amiket még elfogyasztok azok is kevésbé feldolgozottak, finomítottak.
A finomított cukor, másnéven kristálycukor, a fehér méreg, melyet cukorrépából nyernek, majd teljesen élettelenné teszik, finomítják.

"A csábítás tünetei közül a listavezető a cukor, a cukor, a cukor. A csábítás ? a tudatosság csábítása ? nagyon gyorsan belevisz titeket a cukorba. Miért? Mert ez egy olcsó kábítószer. Szükséged van valamire, ami megédesít, hiszen éppen most szakadtál darabjaidra. Beviszed ezt a testedbe és az elmédbe, ezért hát adsz magadnak egy kis cukrot átmeneti enyhülésként. De ez nem más, mint csábítás, hiszen tudod, hogy mi történik ilyenkor. Egy kicsikét jól érzed magad tőle ? és ennek különleges nevet adtatok: komfort étel. [...]


A tested pontosan tudja, hogy mit és mikor egyen. [...]
De elsöprő erejű vágyat éreztek a cukorra. Ez talán a listavezető és a legfontosabb jel mind közül. Aztán olyan jellegű ételekre fogtok vágyni, [...] amik túlságosan nehezek, tömények, és túlzott feldolgozáson mennek keresztül. [...]


Namost, ahogy a tested hozzászokik az Új Energiához és a magas rezgéshez, általánosságban hajlamos lesz a nem finomított ételekre, mivel a testnek imádja a saját finomítását. Nem akarja, hogy ezt valaki más végezze el helyetted. Általánosságban véve a nyers élelmet kedveli, mert tudja, hogyan dolgozzon azokkal az energiákkal, amelyek nincsenek porrá zúzva, túlfőzve és felverve. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem ehettek meg bármit is ? akár a fa kérgét is ? de ez a jele a tudati csábításnak, amikor elkezdtek rászokni a feldolgozott ételekre, mivel ezek, akárcsak a tudatosság csábítása ? üresek."Édes élet?? Dolce vita!


Ha lehet még a cukornál is veszélyesebbek a szintetikus édesítő szerek. Kémiai laborokban előállított, teljesen mesterséges és életidegen adalékanyagok. Mindegyikük mérgező, különböző súlyos betegségek okozói, többek között a gyerekkori cukorbetegségé.

Egyébként gyermekeinket éppúgy agresszívvé, hiperaktívvá tehetik, mint maga a cukor. Viszont fillérekbe kerül a gyártóknak, s drágák a vásárlóknak, hisz minden reklám ontja: EZ ENERGIA MENTES.
Tessék elgondolkodni!