Pirított kenyérkocka
1 éves kortól ( egész évben )
Hozzávalók:
1-2 szelet teljeskiőrlésű tönköly búza kenyér ( barna kenyér )
1-2 ek zsíradék
Hozzávalók:
1-2 szelet teljeskiőrlésű tönköly búza kenyér ( barna kenyér )
1-2 ek zsíradék
A kenyeret felkockázzuk.
Egy serpenyőben kevés zsíradékot hevítünk, majd megdöntjük, s minden kenyérkocka egyik felét belemártjuk a zsírba, s félretoljuk a serpenyőben. Amikor szinte tele van, visszatesszük a tűzhelyre, s óvatosan 1-3 felét megpírítjuk, forgatjuk, meg ne égjen. Az éhes szájak számától függően 2-3 adagot is kell készítenünk, de mindig frissen.
Mindenféle krémleves ideálís levesbetétje.
Egy serpenyőben kevés zsíradékot hevítünk, majd megdöntjük, s minden kenyérkocka egyik felét belemártjuk a zsírba, s félretoljuk a serpenyőben. Amikor szinte tele van, visszatesszük a tűzhelyre, s óvatosan 1-3 felét megpírítjuk, forgatjuk, meg ne égjen. Az éhes szájak számától függően 2-3 adagot is kell készítenünk, de mindig frissen.
Mindenféle krémleves ideálís levesbetétje.