Zöldbab meggyel
8 hónapos kortól (Június, Októbertől -
Januárrig) (8-12 hónapos babának)
Hozzávalók:
15-20 szem aszalt vagy friss meggy ( esetleg fagyasztot )
3-4 krumpli
1 marék vágott zöldbab ( friss vagy fagyasztott )
1-2 dl tyúk húsleves leve
1 pici vöröshagyma
1-2 szál petrezselyem levél
2 édeskés alma
2 ek házi túró, vagy csirke mell
Hozzávalók:
15-20 szem aszalt vagy friss meggy ( esetleg fagyasztot )
3-4 krumpli
1 marék vágott zöldbab ( friss vagy fagyasztott )
1-2 dl tyúk húsleves leve
1 pici vöröshagyma
1-2 szál petrezselyem levél
2 édeskés alma
2 ek házi túró, vagy csirke mell
A meggyszemeket áztassuk be egy kis desztillált vízbe
pár órára.
A krumplit tisztítsuk és hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A hagymát megtisztítva felkockázzuk, majd a zöldségeket lábosba tesszük a vágott zöldbabbal, felöntjük annyi húslevessel, ami ép ellepi, és lefedve feltesszük főni. Mikor felforr, kislángon főzzük tovább, majd a petrezselyem levélkéket is beletesszük. Mikor puhulni kezd, lezárjuk. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk, s lefedve hagyjuk bepuhulni. A beáztatott meggyszemeket ( az esetleges magok nélkül ) , az elkészült zöldséges ételhez adjuk a levével, majd turmixoljuk megfelelő állagúra babánk igénye szerint. Ha túróval készítjük, akkor azt keverjük hozzá, ha csirkemellel, akkor a krumplival tegyük fel főni az apróra vágott húst.
Megjegyzés:
A zöldbab nem szokott a kisgyermekek kedvelt ételei közé tartozni, sőt vannak olyanok is, akik mindenféle zöldséges ételt elutasítanak, s csak a gyümölcsös ízeket kedvelik. Ez a menü nekik is ízleni fog. Savanykás íze nekik tetszeni fog, akkor is, ha mi túl savanyúnak érezzük.
A krumplit tisztítsuk és hámozzuk meg, vágjuk kockákra. A hagymát megtisztítva felkockázzuk, majd a zöldségeket lábosba tesszük a vágott zöldbabbal, felöntjük annyi húslevessel, ami ép ellepi, és lefedve feltesszük főni. Mikor felforr, kislángon főzzük tovább, majd a petrezselyem levélkéket is beletesszük. Mikor puhulni kezd, lezárjuk. Az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk, s lefedve hagyjuk bepuhulni. A beáztatott meggyszemeket ( az esetleges magok nélkül ) , az elkészült zöldséges ételhez adjuk a levével, majd turmixoljuk megfelelő állagúra babánk igénye szerint. Ha túróval készítjük, akkor azt keverjük hozzá, ha csirkemellel, akkor a krumplival tegyük fel főni az apróra vágott húst.
Megjegyzés:
A zöldbab nem szokott a kisgyermekek kedvelt ételei közé tartozni, sőt vannak olyanok is, akik mindenféle zöldséges ételt elutasítanak, s csak a gyümölcsös ízeket kedvelik. Ez a menü nekik is ízleni fog. Savanykás íze nekik tetszeni fog, akkor is, ha mi túl savanyúnak érezzük.