Tepsis krumpli
1,5 éves kortól (Szeptembertől -
Áprilisig)
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 vastag szelet házi mangalica sonka (vagy füstölt hurka-kolbász vegyesen)
2 fej lilahagyma ( vörös hagyma )
10 tojás vagy 3 dl házitejföl
csipetnyi só
desztillált víz
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 vastag szelet házi mangalica sonka (vagy füstölt hurka-kolbász vegyesen)
2 fej lilahagyma ( vörös hagyma )
10 tojás vagy 3 dl házitejföl
csipetnyi só
desztillált víz
A krumplit megtisztítjuk, s fél centi vastag
karikákra vágjuk. Egy tepsit kikenünk a sonka, vagy
szalonna bőrével, beletesszük a kumplit,
rászórjuk a kockára, szeletre vágott sonkát , vagy
karikázott hurkát, kolbászt, a szeletelt hagymát,
kevés vizet öntünk alá, s 200 fokos sütőben
szinte készre sütjük. Elég sós, fűszeres
füstöltárú esetén felesleges sózni.
Keverkük ki a tojást, vagy tejfölt egy kevés sóval, miután a kumplit átkevertük, öntsük rá, s pár percre tegyük vissza, kapcsoljuk le a sütőt, s várjuk meg, amíg egy kicsit meghúz rajta a tojás, vagy megolvad a tejföl.
Megjegyzés:
Csak öregkrumpli jó hozzá!
Füstölt véreshurkát bőrőstül tegyük rá!
Hagyjuk, hogy gyermekünk kedvére válogasson belőle, s segítsünk neki egy kicsit összevágni!
Keverkük ki a tojást, vagy tejfölt egy kevés sóval, miután a kumplit átkevertük, öntsük rá, s pár percre tegyük vissza, kapcsoljuk le a sütőt, s várjuk meg, amíg egy kicsit meghúz rajta a tojás, vagy megolvad a tejföl.
Megjegyzés:
Csak öregkrumpli jó hozzá!
Füstölt véreshurkát bőrőstül tegyük rá!
Hagyjuk, hogy gyermekünk kedvére válogasson belőle, s segítsünk neki egy kicsit összevágni!