Brokkoli - krémleves
1 éves kortól (Júliustól -
Októberig)
Hozzávalók:
1 brokkoli
1 karalábé
0,5 l húsleves ( elhagyható )
0,5 l desztillált víz ( vagy 1 l )
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
ízlés szerint konyhasó
2 púpozott ek teljeskiőrlésű tönköly dara
Hozzávalók:
1 brokkoli
1 karalábé
0,5 l húsleves ( elhagyható )
0,5 l desztillált víz ( vagy 1 l )
2-3 gerezd fokhagyma
1 ek házi tejföl
1 tojás sárgája
ízlés szerint konyhasó
2 púpozott ek teljeskiőrlésű tönköly dara
A tisztított zöldségeket kevés folyadékkal puhára
pároljuk, majd hülni hagyjuk. Tejföllel, tojás
sárgájával és a tönköly darával turmixoljuk, majd
felfőzzük.
Pirított teljeskiőrlésű tönkölybúza kenyér kockával tálaljuk.
Kenyérkocka:
Egy serpenyőben kevés zsíradékot hevítünk, majd megdöntjük, s minden kenyérkocka egyik felét belemártjuk a zsírba, s félretoljuk a serpenyőben. Amikor szinte tele van, visszatesszük a tűzhelyre, s óvatosan 1-3 felét megpírítjuk, forgatjuk, meg ne égjen. Az éhes szájak számától függően 2-3 adagot is kell készítenünk, de mindig frissen.
Mindenféle krémleves ideálís levesbetétje.
Pirított teljeskiőrlésű tönkölybúza kenyér kockával tálaljuk.
Kenyérkocka:
Egy serpenyőben kevés zsíradékot hevítünk, majd megdöntjük, s minden kenyérkocka egyik felét belemártjuk a zsírba, s félretoljuk a serpenyőben. Amikor szinte tele van, visszatesszük a tűzhelyre, s óvatosan 1-3 felét megpírítjuk, forgatjuk, meg ne égjen. Az éhes szájak számától függően 2-3 adagot is kell készítenünk, de mindig frissen.
Mindenféle krémleves ideálís levesbetétje.