Káposztaleves
Hozzávalók:
1/2 fej fehérkáposzta
2 szál sárgarépa
1 zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál zellerlevél
1 tk szárított bazsalikom
0,5 l házi, tartósítószermentes paradicsolmé
ízlés szerint konyhasó
víz
Készítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra
vágjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi,
sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntjük a
paradicsomlevet félidőbe és készre főzzük.
Langyosan leszűrjük és fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Zsírégető hatású, nagyon ízletes leves.
Javaslat:
A paradicsomos zöldségekből paradicsomlé
hozzáadásával és rántással paradicsomos káposztát
készítünk. Nem böjti napokon az egész levest a
zöldségekkel együtt fogyasszuk el. Zsírégető
hatása akkor sem marad el.