Káposztaleves

Hozzávalók:
1/2 fej fehérkáposzta
2 szál sárgarépa
1 zellergumó
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2-3 szál zellerlevél
1 tk szárított bazsalikom
0,5 l házi, tartósítószermentes paradicsolmé
ízlés szerint konyhasó
víz

Készítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntjük a paradicsomlevet félidőbe és készre főzzük. Langyosan leszűrjük és fogyasztjuk.

Megjegyzés:
Zsírégető hatású, nagyon ízletes leves.

Javaslat:
A paradicsomos zöldségekből paradicsomlé hozzáadásával és rántással paradicsomos káposztát készítünk. Nem böjti napokon az egész levest a zöldségekkel együtt fogyasszuk el. Zsírégető hatása akkor sem marad el.