Hajdina leves

Hozzávalók:
1/2 csésze hajdina
1 közepes burgonya
1/2 szál sárgarépa
1/2 szál fehérrépa
1 kisfej hagyma
1 liter víz
csipetnyi konyhasó

Készítés:
A hajdinát, a nagyobb darabokra vágott répákat, a krumplit és a hagymát egészben feltesszük hideg vízben főni, kicsit megsózzuk. 20-30 perc alatt készre főzzük. Leszűrjük és langyosan fogyasztjuk.

Megjegyzés:
Energiadús a hajdinától.

Javaslat:
A puha hajdinát és a zöldségeket turmixoljuk le és vízzel, tejfölös habarással, utána sózva készítsünk belőle krémlevest másnap, vagy még aznap többi családtagunknak.
Pürésítve 10-12 hónapos kortól adható.

Ha hagyunk rajta egy kis levet, s egy kis hidegensajtolt növényi olajat és egy pici őrölt pirospaprikát adunk hozzá, akkor egy tartalmas vegán levest kapunk.