Hajdina leves
Hozzávalók:
1/2 csésze hajdina
1 közepes burgonya
1/2 szál sárgarépa
1/2 szál fehérrépa
1 kisfej hagyma
1 liter víz
csipetnyi konyhasó
Készítés:
A hajdinát, a nagyobb darabokra vágott répákat, a
krumplit és a hagymát egészben feltesszük hideg
vízben főni, kicsit megsózzuk. 20-30 perc alatt
készre főzzük. Leszűrjük és langyosan
fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Energiadús a hajdinától.
Javaslat:
A puha hajdinát és a zöldségeket turmixoljuk le és
vízzel, tejfölös habarással, utána sózva készítsünk
belőle krémlevest másnap, vagy még aznap többi
családtagunknak.
Pürésítve 10-12 hónapos kortól adható.
Ha hagyunk rajta egy kis levet, s egy kis
hidegensajtolt növényi olajat és egy pici őrölt
pirospaprikát adunk hozzá, akkor egy tartalmas vegán
levest kapunk.