Sonkás pizza

Hozzávalók:

Tészta:

800 ml 710-es teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt ( termelői )
240 ml tejsavó
1 ek bio nádcukor
2 tk konyhasó
2,5 dkg friss élesztő
2 ek olaj ( lehetőleg oliva ) vagy mangalica zsír
Feltét:
110 ml házi keckup
4 ek házi tejföl
2-3 ek szendvicskrémpor
1 szelet mangalica sonka
1 kis fej lilahagyma

Tészta készítése.

Készítés:


Az elkészített pizza tésztát kinyújtjuk, s a következőket rétegezzük rá:
Először megkenjük a tejföllel és a kechuppal, majd megszórjuk a szendvicskrémporral, eloszlatjuk rajta a felvágott sonkát és az apróra vágott lilahagymát. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.


Kapcsolódó recept:
Pizza tészta 2.