Kenyérlángos
Hozzávalók:
Tészta:
400 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt
(termelői)
500 ml bio fehérliszt (BL55)
350 ml tejsavó ( vagy házi tej )
2,5 dkg friss élesztő
1/2 ek konyhasó
2 ek bio nádcukor
1 ek zsíradék (esetleges)
Feltét:
4 ek házi tejföl
1 fej hagyma
konyhasó
1 szelet szalonna
esetleg reszelt sajt
Tészta
készítése.
Készítés:
A megkelt tésztát enyhén megzsírozott nagy tepsiben
elnyújtjuk, majd megkenjük házi tejföllel. Megsózzuk,
szórhatunk rá apróra vágott hagymát, esetleg
szalonnát, reszelt sajtot. 200 fokra
előmelegített sütőben 20 perc alatt készre
sütjük.
Kapcsolódó recept:
Tönkölyös
lángos 1.