Kenyérlángos

Hozzávalók:

Tészta:
400 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt (termelői)
500 ml bio fehérliszt (BL55)
350 ml tejsavó ( vagy házi tej )
2,5 dkg friss élesztő
1/2 ek konyhasó
2 ek bio nádcukor
1 ek zsíradék (esetleges)
Feltét:
4 ek házi tejföl
1 fej hagyma
konyhasó
1 szelet szalonna
esetleg reszelt sajt

Tészta készítése.

Készítés:

A megkelt tésztát enyhén megzsírozott nagy tepsiben elnyújtjuk, majd megkenjük házi tejföllel. Megsózzuk, szórhatunk rá apróra vágott hagymát, esetleg szalonnát, reszelt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Kapcsolódó recept:
Tönkölyös lángos 1.