Sonkás pizza
Tészta:
800 ml 710-es
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt (
termelői )
240 ml tejsavó
1 ek bio nádcukor
2 tk konyhasó
2,5 dkg friss élesztő
2 ek olaj ( lehetőleg oliva ) vagy mangalica
zsír
Feltét:
110 ml házi keckup
4
ek házi tejföl
2-3 ek szendvicskrémpor
1 szelet mangalica sonka
1 kis fej lilahagyma
Tészta
készítése.
Készítés:
Az elkészített pizza
tésztát kinyújtjuk, s a következőket rétegezzük
rá:
Először megkenjük a tejföllel és a kechuppal,
majd megszórjuk a szendvicskrémporral, eloszlatjuk
rajta a felvágott sonkát és az apróra vágott
lilahagymát. 200 fokra előmelegített
sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Kapcsolódó recept:
Pizza
tészta 2.
