Teljeskiőrlésű tönkölykenyér
2008.10.20.21:10 ✿Kategória : III.
Fázis
75 dkg-os kenyér, nagyon tönköly, morzsálódó. Ha már
ízlik, átálltál, ne is próbálj sima fehér, félfehér
kenyeret sütni!
Kenyérsütőben
készítve.
Hozzávalók:
300 ml teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői )
620 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
300 ml tejsavó
2 dkg friss élesztő
1 ek lenmag
1 ek őrölt köménymag
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
Hozzávalók:
300 ml teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői )
620 ml 710-es teljeskiőrlésű tönköly búza liszt ( termelői ) rétesliszt finomságú
300 ml tejsavó
2 dkg friss élesztő
1 ek lenmag
1 ek őrölt köménymag
2 ek bio nádcukor
1 ek konyha só
Beállítás:
90 dkg-os méret
alap ( fehérkenyér ) program
közepes szín
1. A hozzávalókat a
megfelelő sorrendben betesszük a
kenyérsütőbe.
2. A dagasztások után formázzuk, bevagdossuk és
visszahelyezzük a tésztát.
3. Kisült a kenyér.
4. Kivesszük a kenyérsütőből.