Kakaós csiga tönkölybúza lisztből
Hozzávalók:
1 liter 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly
liszt ( termelői )
2 dl tejsavó ( langyos )
2 tojássárgája
2 ek bio nádcukor
csipetnyi konyhasó
2 ek bio szója olaj vagy inkább olvasztott vaj, vagy
zsír
2,5 dkg friss élesztő ( kevés tejben oldjuk fel,
a 2 dl-ből fogjunk )
Tészta
készítése.
Készítés:
A tésztát kinyújtjuk, vastagon megkenjük,
meglocsoljuk olvasztott vajjal, esetleg rászórunk
mazsolát, amit bele is nyomkodunk, majd
lehetőleg bio barna nádcukorral elkevert bio
kakaóport (sok kakaópor kerüljön bele). Ha
meglocsoljuk vajjal, vagy zsírral megkenjük, s úgy
szórjuk rá a cukrozott kakaóport, akkor szeleteléskor
nem fog belőle kiszóródni. A tésztát
feltekerjük, ujjnyi vastagon jó éles késsel
felszeleteljük, és kivajazott tepsibe fektetjük nem
túl szorosan, egymás mellé. Félóráig pihentetjük,
előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig 200
fokon sütjük, majd alaposan megöntözzük cukros
tejjel, s további 5 percig sütjük. Egy csigára 1-1,5
ek cukros tej jusson. Ha kevés a tej, akkor száraz
marad, ha sok, akkor túlságosan elázik.
A készítés menete képekben ...