Kakaós csiga tönkölybúza lisztből

Hozzávalók:

1 liter 710-es teljeskiőrlésű bio tönköly liszt ( termelői )
2 dl tejsavó ( langyos )
2 tojássárgája
2 ek bio nádcukor
csipetnyi konyhasó
2 ek bio szója olaj vagy inkább olvasztott vaj, vagy zsír
2,5 dkg friss élesztő ( kevés tejben oldjuk fel, a 2 dl-ből fogjunk )

Tészta készítése.

Készítés:

A tésztát kinyújtjuk, vastagon megkenjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, esetleg rászórunk mazsolát, amit bele is nyomkodunk, majd lehetőleg bio barna nádcukorral elkevert bio kakaóport (sok kakaópor kerüljön bele). Ha meglocsoljuk vajjal, vagy zsírral megkenjük, s úgy szórjuk rá a cukrozott kakaóport, akkor szeleteléskor nem fog belőle kiszóródni. A tésztát feltekerjük, ujjnyi vastagon jó éles késsel felszeleteljük, és kivajazott tepsibe fektetjük nem túl szorosan, egymás mellé. Félóráig pihentetjük, előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig 200 fokon sütjük, majd alaposan megöntözzük cukros tejjel, s további 5 percig sütjük. Egy csigára 1-1,5 ek cukros tej jusson. Ha kevés a tej, akkor száraz marad, ha sok, akkor túlságosan elázik.


A készítés menete képekben ...