Legközelebbi zöld napok:
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 See this page in english.

A Nagy Terv


Célunk egy olyan internetes oldal létrehozása, amely elősegíti  - elsősorban - a gyerekek közötti kommunikációt a környezet- és természetvédelemi témákban. Segítséget kívánunk nyújtani nekik abban, hogy megtalálják azokat a legapróbb lépéseket, amellyel mindennapjaikban is tevékenyen hozzá tudnak járulni környezetünk védelméhez. Olyan interaktív oldalt hozunk létre, amely gazdag kínálatával (pályázatok, kinti és benti helyszíneken zajló programok, előadások, játékok, versenyek, fórum, chat,…) több korosztályt is megszólít és leköt, érdeklődésüket a környezettudatosság és a fenntarthatóság felé irányítja. Programunk nyitott, ezért elő kívánjuk segíteni, hogy zöld szervezetek, iskolák is bekapcsolódhassanak, megoszthassák tapasztalataikat minden érdeklődővel.
Ezt a projektet gyerekek, diákok csinálják gyerekek, diákok számára.

 

A program lényege:

 1. Gyerek a gyerekkel, diák a diákkal jobban szót ért. A gyerekek nevelése jelenleg a felnőttek dolga. De ha azt nézzük, hogy a jelenlegi szemetelő, felelőtlen, környezet károsító felnőttek is valaha gyerekek voltak akiket felnőttek neveltek, akkor itt az ideje teret adni a környezeti nevelés terén a fiataloknak, a diákoknak, sőt akár az egészen kis gyerekeknek.

 2. A környezettudatos magatartás alapja, hogy megértsük, ha én valami jót teszek, és te és ő is tesz valami jót, akkor mi együtt tettünk jót. Vagyis mindenki saját személyében felelős a világ alakulásáért. ”Aki elfogadja a rosszat, az felelős azért, ha rosszabb lesz.” Elhibázott, ha másra várunk, helytelen olyan „nagy” feladatokra várni. Cselekedni itt és most kell és a sok kicsiből lesz a nagy.

 3. A kor legismertebb és mondhatni leghasználtabb kommunikációs eszköze az Internet. Ezt kell a nevelés szolgálatába állítani.

 4. A "Nagy Terv Program" végső célja egy igazán jó nevelési módszer kialakítása.

 5. A program mottója: Az én Földem, az én jövőm, vigyázok rá!

 6. Fontos, hogy felvegyük a kapcsolatot külföldi társaságokkal, hogy tapasztalatot gyűjtsünk, majd lehetőségük nyílik a mi programunk adaptálására és végső cél egy, a teljes világot behálózó szervezet létrehozása.

A Föld jövője, a mi jövőnk, vagyis a mi jövőnk, a Föld jövője, tehát itt az ideje, hogy átvegyük a felelősségteljes irányítást fölötte.

 

Összegzés:
A program által megfogalmazott alapproblémák:

 • A meglévő környezettudatosságra nevelő programok alacsony hatékonyságúak

 • Nem kapnak teret a gyerekek önálló kezdeményezései

 • Nincs hatásos kommunikáció a gyerekek és a felnőttek között

 • A gyerekeket is mozgósító projektek egymástól elszigetelten működnek     

A program által kínált megoldások:

 • Új nevelési program kerül kidolgozásra és ezzel a zöld gondolkodás és életmód a mindennapok részévé válik.

 • Alapvetően a fiatalság szokásait, gondolkodását és igényeit figyelembe vevő program, a fiatalságot teszi egy egyöntetű zöld mozgalommá, szemben a mostani elszigetelt szervezetekkel

 • A fiatalok tudnak a saját családjukon, környezetükön, (barátok, osztálytársak, stb.) keresztül a társadalom egészére legeredményesebben hatást gyakorolni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright 2006 Nagy Terv Project | Minden jog fenntartva! | Impresszum