Legközelebbi zöld napok:
 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 További terveink

 

Jelenleg bemutatkozó honlapunkat böngészed. Rengeteg további tervünk van, például egy hatalmas interaktív honlap létrehozása és egész országot behálózó programsorozat és versenyek szervezése. Mindent saját erőnkből, mi fiatalok akarunk létrehozni, mint eddig.
További terveinket részletesen a következő táblázatban böngészheted:

Nagy Terv

 

Mi

A szervezetünkről szóló ismeretterjesztő oldal, minden amit rólunk tudni lehet.

Céljaink, vezetőségről és megvalósításra váró ötleteinkről.

Bemutatkozások

Itt bemutatkozhatnak szervezetek, újságok, iskolák és személyek egyaránt

 Írhatnak magukról gondolataikról és keresgélhetnek hasonló gondolkodású társaik között.

Regisztráció

Bárki regisztrálhat ingyenesen, iskolák, szakkörök, osztályok, személyek, nem csak Magyarországról.

Azért szeretnénk ha mindenki regisztrálna, mert csak így tudjuk a létszámunkat felmérni. A regisztrált tagok kiváltságokban részesülnek (körlevél, programok stb.)

Fórum

Valódi problémák és kérdések megvitatására alkalmas hely,

témakörönként elválasztott szobákkal és moderátorral aki segít az esetleges felmerülő kérdések megoldásában.

Chat

Úgy gondolom hosszú és tartalmas barátságok születhetnek ezekben a szobákban az azonos érdeklődési körű fiatalok között!

Itt ízlés szerint alakíthattok új és új témakörű szobákat ahol hasonló érdeklődési körű fiatalokkal beszélgethettek, amiről csak kedvetek van.

Hírek

Friss hetente frissített hírek a környezetvédelem,- szennyezésről.  Légszennyezéstől az állatok világáig minden ami minket érdekelhet.

Mindent szeretnénk felírni erre a honlapra ami csak a témánkban történik a világban, legyen az egy tüntetés, egy természeti csoda, vagy akár egy katasztrófa. Ha valakinek valami a tudomására jut lehetősége lenne felírni a lapra.

Programok

 Versenyektől a pályázatokig kereshettek ízlés szerint.

Bárki kezdeményezhet programot és megszervezheti, felhívást tehet közzé, ha azt gondolja, hogy közérdeklődésre tart számot az ötlete és bárki csatlakozhat hozzá

Előadások

Saját szervezésű előadások, tárlatvezetések, kirándulások

Szeretnénk olyan embereket meghívni, akik gyerekeknek és tanáraiknak érdekes témákról előadásokat tarthatnának. Mindenki ajánlhat előadót, programot, témát és elmondhatja a véleményét az elhangzottakról

Naptár

Ez a mi naptárunk és itt megtalálod a zöld napokat is, hogy el ne felejtsd.

Minden program a szervezetünktől és azon kívülről egész Magyarországról. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Zöld szervezetek programjai és tüntetései, mozgalmai.

IQ

Játékok és tesztek, korosztályos lebontásban és nehézségi fokokkal a természetismeret kategóriából. Óvodától az emeltszintű érettségiig. Érdekességként valódi IQ teszt is.

„Legyen ön is milliomos” stílusú kérdések a természet kategóriából. Egy-egy kérdés rengeteget taníthat egy fiataloknak észrevétlenül, játékosan, egy-egy választ örökre bevésődik az agyukba. A regisztrált tagok pontokat is gyűjthetnének ezekkel a játékokkal és talán nyereményeket kaphatnának a legtöbb pontot gyűjtő tagok.

Játék

Rendes számítógépes játékok amikben végre nem folyik a vér és a szeretet és egymásra figyelés áll az első helyen. Természetvédelemre nevelési céllal.

Az ovis kortól a nagyokig. Szép grafikákkal, látványos, szép célok, de nem szájbarágós, de sok új dolog tanulható, vagy itt látványban is kipróbálható pl.: mi lesz ha továbbra is ennyi szemetet termelünk 10, 15 év múlva. Vagy, városok és autópályák terjeszkedése eddig és ezután, mennyi zöld terület marad.

Versenyek

Szeretnénk iskolaitól egészen országos szintű környezetvédelmi, -ismereti versenyeket szervezni minden korosztály részvételével.

Bárki szervezhet és levezethet itt versenyt. Ez nagyon fontos, mert főleg a gyerekek között mindenki szeret nyerni, versengeni. Figyelni kell arra, hogy esetleges támogatók nehogy reklám célokra használják fel ezt a lehetőséget!

Az országban bárhonnan gyerekek is versenyezhetnek egymás közt, csak a verseny kedvéért, vagy mint a nagyok, komolyan

Pályázatok

Gyerekeknek természetvédelmi témákban kiírt pályázatok, cikkírásra, versenytervezésre, rajzolásra, környezetismeretre és környezetünk védelmére.

A fentivel azonos módon mindenki szervezheti, mindenki részt vehet benne. Fontos, hogy jó célt szolgáljon, az érdektelen úgyis kimúlik magától. Az is öröm és sikerélmény ha ő lehet a szervező

Felháborító

Ha valami vérlázító, döbbenetes, hihetetlen.

Környezet rombolás, állat kínzás, bármi ami józan ész keretein is túl van, ami mellett végkép nem lehet szótlanul elmenni.

Segítség

Mindenki lehet tanácstalan.

Ide várjuk a kérdéseket, problémákat amiket megpróbálunk megoldani, de ha mi nem tudjuk akkor megpróbáljuk szakemberhez továbbítani őket.

Beszámolók

Ötleteket várunk amiket hátha más iskolák is követnek.

Iskolák és szervezetek beszámolói arról, hogy ők hogyan óvják a környezetünket. Mire jutottak és még mit vettek tervbe.

Cikkek

Ide várunk minden „zöld” témájú cikket.

 Először is ide tennénk fel a Tanuljunk élni, gondolkodni zöldül cikkeket amik a Zöld Sarok filozófiai alapját képezik. Itt mindenki kipróbálhatja a tollát és az igazán klasszak kerülnének be az újságunkba. 

Logo

Ez lesz a védjegye a mozgalomnak és mindenütt megjelenik

Ez nagyon fontos!!! A logót és a szlogent a gyerekekkel kell kitaláltatni, verseny formájában. A legjobbat használni fogjuk a többi jót pedig bemutatjuk kiállításon.(ez lehet net-es oldal, de valódi kiállítás is). A legjobb nagy reklámot kap és jutalmat. Ez legyen szinte az első lépés és a verseny is egyben . A verseny felhívás is nagy nyilvánosságot kapjon, ez egyben reklám is.

Szlogen

Egy jó motto kincset ér

Kiáltvány

5-10 pontba szedve a mozgalom célja

Fontos, hogy a mozgalom célja, értékei megfogalmazásra kerüljenek, jól körülhatárolt, világos, értelmes mondatok formájában, hogy mindenki számára érthető legyen.

Linkek

Olyan ugrópontok gyűjteménye található itt, amit az oldal olvasói gyűjtöttek össze zöld és egyéb témájú oldalakhoz.

A linkeket el kell látni bőséges kivonattal az oldal tartalmáról és biztosítani kell, hogy a még szinte írni-olvasni nem tudó kicsik is biztonsággal el tudjanak igazodni rajtuk

Iskola

. Itt lehet mások természetvédelmi gyerekprogramjait tanulmányozni és ötleteket „lopni”.

Kimondottan iskolák közötti ötletcserére tartjuk fenn

Zöldek

A zöld szervezetek száma már nagyon sok, de mind csak magában dolgozik és szinte semmit se tudnak egymásról. Szeretném ha mi nem esnénk ebbe a hibába

Zöld szervezetek programjairól beszámolók és gyerekeknek szóló ismertetők és persze elérhetőségek, interjúk stb.

Állatkert

Itt az állatkertről szóló infókat találtok, továbbá felvesszük a kapcsolatot állatmenhelyekkel és az ottani állatokról szóló hírek is itt lesznek.

Persze a tagok írhatnak, hírt adhatnak saját talált, vagy örökbefogadott, megmentett állataik, sorsáról. Akinek elajándékozni való állata van, az itt megteheti a felajánlását.

Egészség

Gyerekek gondolatai arról, hogy az egészségtelen étrendet életmódot ők maguknak hogy próbálják megváltoztatni.

Mint tudjuk Mo. az elhízott gyerekek országa, de ezen változtatni csak az érintettek tudnak, tehát összefogva könnyebb és még a szülők is könnyebben nevelhetők így át. Tanácsok, sikerélmények, egymás buzdítása, de itt a helye annak is aki áttér a vegetáriánus étrendre, vagy a bio kosztra.

Háttér képek

Gyönyörű tájképek és aranyos állatképek számítógép háttérképeknek és mobil háttérnek. Ha van kedvencet te is rakd föl!

Szeretnénk minél több területen részesei lenni a gyerekek életében. Ez is egy olyan pont ahol észrevétlenül ott lehetünk a mindennapjaikban és ha bekapcsolják a számítógépüket v. telefonjukat mi jutunk eszükbe.

Letölthető zene

Itt kellemes letölthető zenéket találtok

mp3-tól a mobil csengőhangokig. Madárcsicsergés, óceán hang, bálnák dala, természet hangjai stb.

Ötletpont

Heuréka!

Minden ötletet szívesen látunk mivel nem vagyunk mi sem tökéletesek és mindentudóak. Ez egy olyan hely ahol mindent elmondhattok és társak kereshettek megvalósításukhoz .Pl: én mit csináltam a régi tankönyvekkel, és te? Milyen füzetet vegyek? Hogy legyek természetbarát ebben a helyzetben? Én kitaláltam valami nagyon környezetbarát dolgot!

Reklám

„Jó bornak is kell cégér”

Ez egyike a legfontosabb dolgoknak, minden lehetőséget ki kell használni, hogy minél több embert vonjunk be a mozgalomba. Minden alkalmat meg kell ragadni, hogy reklámozzuk magunkat.

Újság

Saját újság

El kell gondolkodni azon, hogy természetvédő dolog-e, hogy papírra nyomtatott újságot adunk ki. Lehet újra papírra, vagy helyben a számítógépből kinyomtatott, vagy csak a számítógépen, net-es újság

Védett Mo.

Magyarországon annyi sok szépség van ami védelmet élvez

Elkülönítve, de mégis egy helyen a védett állatok, növények, természeti képződmények. A védelem okáról, céljáról és mikéntjéről, kedv csináló és figyelem felkeltő. Nem csak beszélünk róla, hanem el is megyünk és megnézzük ezeket különlegességeket együtt.

Örökbefogadás

Állatkerti állatok támogatása

A Budapesti Állatkertben bizonyos összegért jelképesen örökbe fogadhatunk egy állatot, így a szervezetünk nevében támogathatnánk egy pár kedvencünket, esetleg állandó rovatot fenntartva neki a honlapon.

Menhelyek

Egy adatbázis, amiben mindenki megtalálhatja leendő kedvencét

Itt gyűjtenénk össze minél több adatot, sok menhely kedvenceiről és reméljük az oldalt látogató gyerekek, innen választanak maguknak az elárvult állatok közül.

Külföld

Akik előttünk járnak vagy tíz-húsz évvel

Tapasztalat csere, vagy inkább tanulás azoktól az országoktól, akik már régebben rájöttek, hogy milyen fontos a természetvédelem és tudják azt is, hogy ezt hogyan kell átadni a gyerekeknek.

Grafika

Főleg a kicsikre gondolunk ezzel

Mindent grafikus jelekkel kell ellátni, hogy a még írni-olvasni se tudó gyerekek is el tudjanak igazodni a web oldalon, az újságban, a játékok stb között és ezzel még kedvet is csinálhatunk nekik a játékhoz, részvételhez a versenyekben, érthetőbbé váljanak az eredmények.

Tagok

Aktivitással pontok szerezhetők

Minden programon, versenyen való részvétel pontokat jelentene amik a szponzorok jóindulatától függően ajándékokra válthatók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Copyright 2006 Nagy Terv Project | Minden jog fenntartva! | Impresszum