Obsidian (BotCon 2013, voyager):


Egy rendkívül ötletes, bár lehet, hogy megosztó korábbi, 2010-es öntvény (Highbrow) bemutatása következik. Szégyen, hogy eddig kimaradt a bemutatók sorából, bár három verzióban is megvan. Mivel szintén érdekesség, ezért úgy döntöttem, hogy a Botcon kiadású verzióra (Obsidian) fókuszálva mutatom be.

Obsidian eredetileg a Beast Machines figuraszériában jelent meg elõször 2000-ben, VTOL alt móddal és elég fura robot móddal. A sokkal élénkebb zöld eredetihez igazodva az elsõ képeken ez a Botcon kiadás is olyan lett volna, de végül sötétebb olajzöld festés mellett döntöttek mely a 2005-ös újrakiadáshoz igazodik, és ami nem áll rosszul neki.

Az alt mód egy Lockheed P-38 Lightning, egy meglehetõsen érdekes formákkal rendelkezõ II. világháborús repülõ. Bár a formákat nem sikerült tökéletesen visszaadni, azért nem semmi, hogy egy ilyen formájú repülõt is le tudtak képezni a tervezõk egy Transformers figurához. A felületek rendkívül részletesek, jópofák a stilizált szegecsek mindenhol, amik még egyfajta steampunk hangulatot is adnak neki. A két forgócsövû minigun a szárnyakon kaphat helyet. Kapunk még egy gombnyomásra rotor forgatós gimmicket is.

Az átalakítása nem túl bonyolult és ötletes, hiszen az elég extrém repülõ formából kell robot módot formálni.

A robot mód rendkívül hangulatos, fõként Highbrow-ként, hiszen a bõr repülõsmaszkot formázó lehajtható faceplate priceless. Mindhárom verzió külön fej öntvényt kapott (14. kép), Powerdrive szintén rendelkezik lehajtható elemmel, Obsidian esetében errõl le kell mondanunk. A fej öntvény viszont így is nagyon jól sikerült, a mélyen ülõ zöld szemek erõs hangulatot adnak neki. A figura nagyon stabil, hála a hatalmas és jól artikulálható talp felületeknek, és a pózolhatósággal sincs probléma. Egyedül a kezek sikerültek elég furán. A rotorok a kéz közepére kerülnek, de a karok és a kézfejek csak akkor alkotnak egyenes vonalat, ha a rotor átlósan áll. De úgy is elég fura az összhatás, melyen azért segít, ha a puskákat a kezébe adjuk, és nem a derekára pattintjuk fel.

Összességében szerintem egy remek formabontó figura, bár pont ezért biztosan sokan vannak, akiknek nem jön be. A GDO Powerdrive és Highbrow is beszerezhetõ jó áron ma is, de a 2013-as Botcon Machine Wars "évjárat" sem tartozik a drága Botcon szériák közé.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 7/10
Robot mód festése: 10/10

Card:

Obsidian, Highbrow, Powerdrive:

Méretarány:

Alt móddal:

Powerdrive, Obsidian, Highbrow:

Faces:

Méretarány:

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Botcon figura bemutatók:

Vissza